Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:07 πμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 19:39

ΟΑΕΔ: Έρχονται δύο νέα επιδόματα για ανέργους – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, αναμένονται να λάβουν δύο νέα επιδόματα.

Ειδικότερα, το ένα επίδομα αντιστοιχεί στο μισό του επιδόματος ανεργίας και το λαμβάνουν όσοι βρίσκουν δουλειά και το άλλο ένα ειδικό επίδομα ύψους 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Σχέδιο Δράσης.

Για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του ένα νέο επίδομα, που αντιστοιχεί στο μισό (δηλαδή το 50%) του επιδόματος ανεργίας και το λαμβάνουν όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι βρίσκουν δουλειά πριν από την περίοδο της επιδότησής τους.

Αν, για παράδειγμα, ένας άνεργος βρει δουλειά στους έξι μήνες, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει το (μισό) επίδομα ανεργίας για τους επόμενους έξι μήνες, εκτός από τον μισθό που θα εισπράξει από τον εργοδότη του.

Στόχος είναι το επίδομα να λειτουργήσει ως κίνητρο και επιβράβευση στον άνεργο που δεν επαναπαύεται, αλλά ψάχνει ενεργά για την επόμενη εργασία του.

Το ύψος του επιδόματος θα είναι 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη ανέρχεται στα 438 ευρώ τον μήνα) και θα λαμβάνεται για όσο υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

Παράλληλα, παρέχεται για πρώτη φορά ένα ειδικό επίδομα ύψους 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους (δηλαδή αυτούς που μετρούν πάνω από 5 χρόνια ανεργίας) που καταρτίζουν Ψηφιακό Σχέδιο Δράσης, το οποίο οδηγεί σε εύρεση εργασίας το ταχύτερο δυνατό.

Το επίδομα αυτό χορηγείται μόνο μία φορά και δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία και στη συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ που συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο.

Σε αυτή την προσπάθεια, υπάρχει και ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια.

pronews.gr

Διαβάστηκε 350 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 19:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία