Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:56 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 17:35

Έρευνα: Το Πάρκο Αγρινίου στα μάτια των πολιτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Μία από τις τελευταίες ενδιαφέρουσες έρευνες που άφησε το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας για το Αγρίνιο πριν μετακομίσει φέτος στην Πάτρα είχε ως θέμα το Πάρκο Αγρινίου. Ο τίτλος της είναι “Ιστορική διαδρομή του Δημοτικού πάρκου Αγρινίου και οι προσλήψεις του”, εκπονήθηκε από τον Αθανάσιο Πανάγο και είναι διαθέσιμη στο αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πατρών “Νημερτής”). Όπως αναφέρεται ” Σκοπός της εργασίας είναι η επισήμανση της αξίας του πάρκου και της σημασίας του για τη ζωή της πόλης και η διατύπωση ενδεικτικών προτάσεων ανάπλασης του. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το ερευνητικό.” Το ενδιαφέρον για το πως το Πάρκο Αγρινίου φαίνεται σήμερα στα μάτια των πολιτών υπάρχει στο δεύτερο μέρος της εργασίας όπου “Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας με ερωτηματολόγια τα οποία αποτυπώνουν τη σημερινή χρήση του πάρκου από τους κατοίκους”. Στη συνέχεια ακολουθούν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Ενδεικτικά παραθέτουμε από την πρόσφατη αυτή έρευνα τέσσερα γραφήματα από το πλούσιο υλικό της. Σε αυτή αποτυπώνεται ότι πιο δημοφιλής είσοδος του Πάρκου γίνεται από τη δυτική πλευρά της παύοντας να είναι λειτουργική στην πρόσοψη της πόλης. Στα αρνητικά του κυριαρχεί η εγκατάλειψη, η έλλειψη οργάνωσης και ο φόβος ενώ ως πιο θετικό αναδεικνύεται η επαφή με τη φύση, Φυσικά οι πολίτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την σημερινή κατάσταση του Πάρκου.

Για να δείτε περισσότερα συμπεράσματα και γραφήματα από την εξαιρετική εργασία του Αθανάσιου Πανάγου που αξιολογήθηκε από τριμελής συμβουλευτική επιτροπή με Επιβλέπουσα Καθηγήτρια την κα. Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά και μέλη την κα. Γεωργία-Κλειώ Γκουγκουλή και κ. Χρήστο Μεράντζα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ( https://nemertes.library.upatras.gr/jspui/handle/10889/16111).

Έρευνα: Το Πάρκο Αγρινίου στα μάτια των πολιτών Έρευνα: Το Πάρκο Αγρινίου στα μάτια των πολιτών Έρευνα: Το Πάρκο Αγρινίου στα μάτια των πολιτών Έρευνα: Το Πάρκο Αγρινίου στα μάτια των πολιτών

 agrinionews.gr

Διαβάστηκε 512 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.