Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:06 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 10:43

Εντυπωσιακή και από ψηλά η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ήταν έτοιμη το 2004, με αφορμή την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και εγκαινιάστηκε επίσημα λίγο πριν από την έναρξή τους.

Η γέφυρα φέρει το όνομα του Έλληνα Πρωθυπουργού που οραματίστηκε το έργο της σύζευξης της Πελοποννήσου με τη Δυτική Ελλάδα το 1889.

Η γέφυρα αποτελεί ένα τεχνολογικό και κατασκευαστικό επίτευγμα μεγάλης εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Είναι μία καλωδιωτή γέφυρα, από τις μεγαλύτερες σε μήκος στον κόσμο, με συνεχές κατάστρωμα 2.252 μέτρων.

Το έργο θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα και πλέον πρωτοποριακά στον κόσμο, λόγω του μεγάλου βάθους θεμελίωσης, που φθάνει έως και τα 65 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, της υψηλής επικινδυνότητας, λόγω σεισμικότητας της περιοχής και της πιθανότητας τεκτονικών μετακινήσεων.

Δείτε ένα μοναδικό βίντεο από το κανάλι Above View

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 567 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.