Πότε θα αποδοθεί το Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου στην τοπική κοινωνία; Πρόκειται για ερώτημα που τίθεται διαρκώς στους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης από συμπολίτες που με ικανοποίηση αφενός αντιμετωπίζουν το γεγονός πως τα έργα επιτέλους είναι σε πλήρη εξέλιξη, αφετέρου αδημονούν για την ολοκλήρωση τους.

Το στολίδι της πόλης άλλωστε έχει για μια δεκαετία περιέλθει στην απαξίωση και στην παρακμή καθώς μπλόκαρε το αρχικό πλάνο ριζικής ανάπλασης. Πλέον προκρίθηκε η ήπια ανάπλαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αγρινίου, Δημήτρη Τζιώλη, την δεδομένη στιγμή όλα «τρέχουν» βάσει προγραμματισμού. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι μέχρι την άνοιξη το πάρκο θα έχει παραδοθεί πλήρως λειτουργικό  στους δημότες του Αγρινίου.

Το τρέχον διάστημα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης των μονοπατιών εντός του πάρκου. Εκτελούνται χωματουργικές εργασίες και τοποθετούνται ξερόλιθοι σε διάφορα σημεία. Θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμών, εντός του πάρκου αλλά και στον περίβολό του, καθώς και φυτεύσεις σε τμήματα όπου είναι αραιά. Παράλληλα προχωρά η κατασκευή της παιδικής χαράς.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις, που αφορούν τις εισόδους του Πάρκου, την υφιστάμενη δεξαμενή, το πλάτωμα των υφιστάμενων κτιρίων, δημιουργία δημοτικού φυτώριου, τη διαμόρφωση του βορειοδυτικού τμήματος του Πάρκου και φωτισμό.

«Τα συνεργεία εργάζονται εντατικά ώστε να προχωρήσουν όλες οι παρεμβάσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Mε σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες για την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου. Στόχος μας παραμένει η ανάδειξη του χώρου ως πυρήνα πρασίνου και αναψυχής με ήπιες παρεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου».

Σημειωτέον πως  σε αυτή τη φάση δεν προβλέπονται έργα στο αναψυκτήριο, που αποτελούσε για δεκαετίες βασικό σημείο στον τομέα της εστίασης για τους Αγρινιώτες. Η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να ενταχθεί η πρόταση της για την επανάχρηση του χώρου στην 3η πρόσκληση του προγράμματος ΒΑΑ, του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα». Σκοπός να λειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής.

 

agrinionews.gr