Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  6:49 μμ
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 18:17

Αγρίνιο: επιτέλους περιφράξεις σε επικίνδυνα κτίρια 23

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Καπναποθήκες Ηλίου είναι το πλέον εμβληματικό και εγκαταλειμμένο κτίριο του Αγρινίου που δυστυχώς πλέον αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Περιφράχτηκε προς το παρόν από το δήμο καθώς αυτός δεν έχει δικαιοδοσία σε αυτό, δεν έχει την κυριότητα του.

Όμως το ιστορικό αυτό κτίριο είναι ένα μόλις από τα δεκάδες επικίνδυνα έως και ετοιμόρροπα κτίρια στον αστικό ιστό που πλέον αποκτούν την ιδιότυπη περίφραξη τους.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί, καταγράφηκαν τα ιδιωτικά κτίρια στα οποία ελλοχεύουν κίνδυνοι και σταδιακά περιφράσσονται με προστατευτικά και κατάλληλα ικριώματα για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια πολιτών.

Καταλυτική υπήρξε πέρυσι η κινητοποίηση της Τροχαίας Αγρινίου που ενδιαφέρθηκε έντονα για το ζήτημα και ενημέρωσε υπηρεσίες, εισαγγελία και πολεοδομία για τα επίφοβα κτίρια, περί τα 45.

Ακολούθως ειδοποιήθηκαν αρμοδίως οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Σε πολλές περιπτώσεις δεν συνέβη και πλέον ανέλαβε ο δήμος και οι υπηρεσίες του να περιφράξουν τις ιδιοκτησίες μιας και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο σε ιδιωτικές περιουσίες.

Παράλληλα εκκρεμεί και εισαγγελική έρευνα για τα κτίρια τα οποία έχουν κριθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία  άκρως επικίνδυνα και ετοιμόρροπα από στατικής και δομικής άποψης και κάποιοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να δώσουν τις εξηγήσεις τους.

Όλοι απεύχονται έναν τραυματισμό , μια τραγωδία που μπορεί να προκληθεί και από μια πτώση σοβά. Πρόσφατος άλλωστε υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός νεαρού στη Λάρισα από πτώση τοίχου εγκαταλειμμένου κτιρίου. Δεν αρκούν όμως οι ευχές αλλά απαιτούνται προληπτικές ενέργειες. Εν προκειμένω ευτυχώς στο Αγρίνιο κάτι κινείται…

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 318 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News