Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  5:38 μμ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 17:41

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Έγγραφο για λιγότερα Τμήματα σε Α’ και Β’ τάξη προκαλεί νέα αναστάτωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με την ομαλή λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου την νέα σχολική χρονιά, ειδικότερα ως προς την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας του κτιρίου, ένα νέο υπηρεσιακό έγγραφο, έρχεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, στο υπηρεσιακό αυτό έγγραφο, περιγράφεται η απόφαση για περιορισμό του αριθμού των Τμημάτων τόσο την Α’ όσο και στην Β’ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, «κόβεται» από ένα τμήμα σε κάθε τάξη.

Αυτό σημαίνει πως ειδικότερα στην Β’ τάξη, τα τρία τμήματα θα έχουν από 28 μαθητές, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην σχολική κοινότητα.

Όπως είναι γνωστό αντίστοιχο έγγραφο για μείωση των Τμημάτων στην Α’ Τάξη, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου και γενικότερα δείχνει πως υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία από το Υπουργείο Παιδείας και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μείωσης των Τμημάτων, εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των μαθητών. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει δεκτό από γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού με «βίαιο» τρόπο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των μαθητών στα εναπομείναντα Τμήματα, ενω δημιουργείται και ζήτημα με τις θέσεις των εκπαιδευτικών.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 172 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα