Τετάρτη, 3η Ιουλίου 2024  3:14 πμ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 18:32

Τροπολογία (;) – ευκαιρία για να πάρουν θέση οι βουλευτές στη διχοτόμηση της Μητρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα ολοκληρώνεται στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των πανεπιστημίων. Στο νομοσχέδιο αυτό, που ρυθμίζει και εκκλησιαστικά ζητήματα, αναμένονταν -σύμφωνα με τις φήμες του προηγούμενου διαστήματος- και διάταξη για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Mολαταύτα η διάταξη αυτή δεν ήρθε και είναι νεότερη φημολογία που ανέκυψε είναι αυτή της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και αυτή τη φορά η φήμη θα διαψευστεί ή αν τώρα που θεωρητικά τουλάχιστον μπήκε τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο, θα υπάρξει το περιθώριο για μία τέτοια κίνηση.

Πάντως οι βουλευτές του νομού που εκλήθησαν πολλές φορές από τον Γιώργο Παπαναστασίου και άλλους αυτοδιοικητικούς της περιοχής να πάρουν θέση στο εν λόγω ζήτημα και να συναινέσουν με την εισήγηση της Εκκλησίας της Ελλάδας έχουν το περιθώριο αν θέλουν, ιδίως οι κυβερνητικοί βουλευτές, να καταθέσουν μία τροπολογία που να προβλέπει τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κατά το παρελθόν εξάλλου έχουν ιδρυθεί πανεπιστημιακά τμήματα με τροπολογίες ή αν πάμε ακόμη πιο παλιά ακόμα και το δήθεν αυτόνομο στα χαρτιά Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας το 2009 επί Καραμανλή με τροπολογία στη Βουλή ιδρύθηκε. Επομένως θεωρητικά πάντοτε υπάρχουν πολλά περιθώρια για να πάρουν οι κυβερνητικοί βουλευτές ξεκάθαρη θέση.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News