Παρασκευή, 5η Ιουλίου 2024  12:04 πμ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 22:55

Οι συσκευές που μπορεί να ανεβάσουν έως και 200 ευρώ τον λογαριασμό στο ρεύμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ζεστός καιρός θα είναι η καθημερινότητά μας για τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στις θερμοκρασίες με ποικίλους τρόπους.

Ένας από αυτούς είναι και ο περιορισμός του κόστους κατανάλωσης ενέργειας, πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς μόλις διαβήκαμε τον πιο καυτό Ιούνιο των τελευταίων 100 ετών.

Για αυτό τον λόγο, η Sun αποκάλυψε ποιες συσκευές του νοικοκυριού που θεωρούμε οικονομικές μπορούν να αθροίσουν απίστευτα κόστη σε ρεύμα, ενδεχομένως πάνω από 200 ευρώ τον μήνα, καθώς τις χρησιμοποιούμε αλόγιστα.

Φορτιστής κινητού – 0,47 ευρώ/μήνα

Όλοι τα χρειαζόμαστε, αλλά το να αφήνεις τον φορτιστή του τηλεφώνου συνδεδεμένο ενώ έχει φορτίσει επαρκώς εκτοξεύσει τη συνολική του κατανάλωση. Το κύριο λάθος που κάνουμε είναι να ξεχνάμε το κινητό συνδεδεμένο το βράδυ.

Καθώς ξοδεύει παθητικά μπαταρία, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στο 100%, κάθε μερικά λεπτά ο φορτιστής θα ενεργοποιείται εκ νέου, καθώς θα πέφτει στο 99%, ουσιαστικά λειτουργώντας όλη τη νύχτα.

Ακόμα, πολλοί ξοδεύονται επειδή δεν τηρούν τον κανόνα 90-30 για τις φορητές συσκευές. Βάσει αυτού, πρέπει να φορτίζουμε το κινητό ή το λάπτοπ μόλις πέφτουν κάτω από 30% μπαταρία, και να τα φορτίζουμε μέχρι το 90% και όχι παραπάνω.

Αυτό διότι μέσα σε αυτά τα όρια ο φορτιστές λειτουργούν με μικρότερη ένταση, ξοδεύοντας λιγότερο ρεύμα.

Ανεμιστήρας – 10 ευρώ/μήνα

Κάποιοι θεωρούν τον ανεμιστήρα το λιγότερο «λαίμαργο» αδελφάκι του κλιματιστικού, αλλά για αυτό τον λόγο κάνουν το λάθος να τον κρατούν ανοιχτό για υπερβολικά μεγάλα διαστήματα.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τον αφήσετε ανοιχτό στη διάρκεια της νύχτας για να σας κρατήσει δροσερό στον ύπνο, αλλά σύντομα θα αυξηθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος.

Ενσωματωμένος κλιματισμός – 180 ευρώ/μήνα

Άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν ενσωματωμένες μονάδες κλιματισμού για να μη «σκάνε» τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο, οι συσκευές αυτές έχουν υψηλές απαιτήσεις τροφοδοσίας, καθώς ξοδεύουν έως και 2,7 κιλοβατώρες.

Τηλεόραση – 0,82 ευρώ/μήνα

Μπορεί η τηλεόραση να ξοδεύει κατά μέσο όρο μόλις 5 βατ ανά ώρα, αλλά δεδομένου πως την αφήνουμε ανοιχτή για μεγάλα διαστήματα, αυτή η κατανάλωση γρήγορα αθροίζεται σε πραγματικά κόστη.

Απλά σκεφτείτε αν θα πληρώνατε 10 ή περισσότερα συνδρομητικές πλατφόρμες τον μήνα για την ψυχαγωγία σας, Λοιπόν, κάπου τόσα χρήματα ξοδεύετε αν δεν πατάτε το Off στο τηλεκοντρόλ.

Κονσόλες παιχνιδιών – 0,50 ευρώ/μήνα
Ακόμη και σε κατάσταση αναμονής, οι κονσόλες παιχνιδιών τρώνε μέσω ηλεκτρικής ενέργειας με γρήγορο ρυθμό, ανάλογα με το τι είναι συνδεδεμένο σε αυτές.

Ενδεικτικά, το Playstation 5, χρησιμοποιεί μόνο 0,38 Βατ όταν βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιήσει 4 Βατ εάν τροφοδοτεί θύρες USB, πέραν της κατανάλωσης της κανονικής του λειτουργίας.

Φώτα εξωτερικού χώρου – 3,30 ευρώ/μήνα

Οι εξωτερικές λάμπες είναι μία συσκευή που ξεχνάμε κατά κόρον αναμμένη. Αν και δεν συνιστούν τρομερό έξοδο, προσθέτουν αχρείαστα στους λογαριασμούς, απλά επειδή αμελούμε να κλείνουμε τον διακόπτη.

reader.gr

Διαβάστηκε 142 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News