Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:00 μμ
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 19:44

Αγρίνιο: Μαθητές του 8ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις του πρώην Καπνικού Σταθμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχων N. Αιτωλοακαρνανία του ΥΠΠΑΤ υποδέχτηκε τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρίνιου στις εγκαταστάσεις του πρώην Καπνικού Σταθμού Αγρινίου όπου και στεγάζεται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Πλιακούρα, PhD Γεωπόνου, προϊσταμένης του Τμήματος, τα παιδιά την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας στην οδό Ηρακλείτου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, είδαν τα σπορεία, τους χώρους όπου γινόταν τα πειράματα αγρού και ενθουσιάστηκαν με τους φούρνους μοναδικήςαρχιτεκτονικής που διατηρούνται στο χώρο που αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο καπνού.

Η επίσκεψη αποτέλεσε το βιωματικό μέρος ενός πολιτιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα μελλοντικό Μουσείο Καπνού όπως ενημέρωσε η δασκάλα τους Κωνσταντίνα Μπελεγρίνη.

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 369 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News