Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  2:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 18:05

Οι δραματικές αλλαγές στην ενέργεια θα επηρεάσουν και την εκτροπή του Αχελώου;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η απεξάρτηση από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας και οι δραματικές αλλαγές που αποφασίστηκαν σχετικά με το ενεργειακό μοντέλο που θα ακολουθήσει ταχύτατα η Ε.Ε. φαίνεται πως δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη και την εκτροπή του Αχελώου.

Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να «ψυλλιαστούν» , εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, πως πλέον αποτελεί πρώτη και κυρίαρχη κυβερνητική προτεραιότητα η άμεση αδειοδότηση και η εκτέλεση έργων ΑΠΕ.

Θα προταχθούν ως έργα άμεσης προτεραιότητας με επιχείρημα την γρηγορότερη ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε ένα μοντέλο αυτάρκειας με «περιβαλλοντικό πρόσημο». Κάποιοι βέβαια θα κάνουν «χρυσές δουλειές» και δικαίως θεωρείται πως η ενέργεια μετατρέπεται πλέον στην μεγάλη «μπίζνα» των επομένων ετών.

Κάπως έτσι, αναμένεται να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για να «ξεκολλήσουν» τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, που θα βαφτιστούν με fast track διαδικασίες έργα υδροηλεκτρικά – ΑΠΕ, εθνικής προτεραιότητας και αναγκαιότητας, στο πλαίσιο του παραπάνω αφηγήματος. Με αυτό το επιχείρημα αναμένεται να ξεπεραστεί και ο «σκόπελος» του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για όσους θεωρούν ότι αυτό το σενάριο είμαι μακρινό ή ανέφικτο, να σημειωθεί πως Αιτωλοακαρνάνες δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στον Βόλο το Σαββατοκύριακο για τις εκλογές στην Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, έθεσαν το θέμα και σε συναδέλφους τους αλλά και σε πολιτικούς της Θεσσαλίας και εκείνοι επιβεβαίωσαν πως αυτό το σενάριο θα προταχθεί ώστε η εκτροπή να «ξεκολλήσει».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 639 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.