Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  12:45 πμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 00:21

ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας: στήριξη στον αγώνα των περιοχών που πλήττονται από τις καταρρεύσεις των γεφυρών του Ευήνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη των κατοίκων του Γαλατά, του Ευηνοχωρίου, του Περιθωρίου, του Αγίου Γεωργίου και του Κουτσοχερίου που πλήττονται από τις καταρρεύσεις των γεφυρών του Ευήνου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ!

Οι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου, του Γαλατά και της ευρύτερης περιοχής διεκδικούν εδώ και 4 μήνες, το αυτονόητο, να μην είναι αποκλεισμένα τα χωριά τους, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στον Εύηνο. Διεκδικούν άμεσα την αποκατάσταση της ζημιάς της γέφυρας.
Μέχρι τώρα, ακούνε μόνο υποσχέσεις, εκατομμύρια να πάνε και να έρχονται, από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς, που ταυτόχρονα όμως, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Σήμερα, οι αγρότες αδυνατούν να πάνε όπως πριν στα χωράφια τους, οι εργαζόμενοι κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να πάνε στη δουλειά τους, οι μικροεπαγγελματίες χάνουν έσοδα αφού εμποδίζεται η πρόσβαση όσων θέλουν να πάνε στην περιοχή, οι μαθητές δυσκολεύονται παραπέρα, να πάνε στα σχολεία τους στο Ευηνοχώρι.

Η άμεση έκτακτη στήριξή τους για να μπορέσουν να αναπληρώσουν τις απώλειές τους, είναι απόλυτα αναγκαία.

Καταδικάζουμε της στάση της κυβέρνησης για την παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων στις κινητοποιήσεις. Στην πρόσφατη κινητοποίησή τους, ο κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση έδειξαν την ετοιμότητά τους, με τις δυνάμεις καταστολής, αλλά δεν έδειξαν την αντίστοιχη ετοιμότητα, τόσο για τη συντήρηση, όσο και για την έγκαιρη αντιμετώπιση και αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα.

Ο μόνος δρόμος για τους κατοίκους είναι η οργάνωση του αγώνα τους και η απαίτηση να λυθούν τα προβλήματα τους, τώρα!

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, για:
• Ένταξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου των πληγεισών περιοχών στο ειδικό καθεστώς όπως προβλέπει σχετικός νόμος
• Άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας Γαλατά-Ευηνοχωρίου, με την κατασκευή πρόχειρου δρόμου διέλευσης μέσα από την κοίτη του Ευήνου, πόσο μάλλον όταν απαγορεύεται η κίνηση αγροτικών μηχανημάτων από την Ιόνια οδό.
• Την άμεση έναρξη εργασιών συντήρησης της σιδηροδρομικής γέφυρας, για την προσωρινή χρήση από τους κατοίκους
• Την άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής της οδικής γέφυρας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.