Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  7:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 22:11

Παπαναστασίου: Παραχώρηση ξανά των 176 στρεμμάτων στο Πανεπιστήμιο για «να αποκτήσει επιτέλους campus το Αγρίνιο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην αξιοσημείωτη κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα των υποδομών των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη, απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Επιφύλασσε μάλιστα και ειδήσεις.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπαναστασίου έκανε γνωστό πως ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας ζήτησε από την επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για τα έργα ΣΔΙΤ χρηματοδότηση για την κατασκευή φοιτητικής εστίας, φοιτητικής λέσχης, αμφιθέατρου 400 θέσεων και δυο κτιρίων για τις σχολές.

Παράλληλα γνωστοποίησε την πρόθεση να παραχωρήσει εκ νέου ο δήμος τα 176 στρέμματα στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου για «να αποκτήσει επιτέλους πανεπιστημιακό campus το Αγρίνιο», όπως δήλωσε με έμφαση.

Είναι γνωστή η πονεμένη αυτή ιστορία με την παραχώρηση της έκτασης το 2007 και την επιστροφή της στον δήμο 10 χρόνια αργότερα καθώς το Πανεπιστήμιο δεν μπόρεσε (ή δεν θέλησε) να την αξιοποιήσει.

Πλέον η δημοτική αρχή προτίθεται να την παραχωρήσει για να δημιουργηθούν οι υποδομές με την πρυτανεία να επιδιώκει παράλληλα τη χρηματοδότηση. Η απουσία campus αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για το Αγρίνιο, σημείωσε ο δήμαρχος, και σε σύγκριση με το Μεσολόγγι που για το λόγο αυτό απέκτησε την έδρα της Γεωπονικής Σχολής.

Παράλληλα, ανέφερε, πως εξετάστηκαν και άλλα οικόπεδα για την ανέγερση φοιτητικής εστίας 200 δωματίων που αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Πανεπιστημίου όπως είχε ανακοινώσει ο πρύτανης στο συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν» . Η δημοτική αρχή υπέδειξε μια έκταση 10 στρεμμάτων πλησίον του Μουσικού Σχολείου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 597 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.