Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  5:23 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 20:38

Aγρίνιο: έρχεται μεγάλης εμβέλειας εκδήλωση για το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πανθομολογούμενο είναι πως το Αγρίνιο είναι μονίμως χαμένο στο μέτωπο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι πρόσφατες ανακατατάξεις τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών επέφεραν νέο πλήγμα στην πόλη.

Τουλάχιστον όμως το τελευταίο διάστημα «κάτι κινείται» προς θετική κατεύθυνση. Οποία κατεύθυνση είναι η φοιτητική μέριμνα και είναι αισιόδοξο πως κινούνται επιτέλους διαδικασίες για ανέγερση εστιών.

Παράλληλα υπήρξε η εξαγγελία της…πρόθεσης ίδρυσης κτηνιατρικού τμήματος και σε αυτό το ζήτημα πρέπει να εστιάσουν οι πιέσεις των εκπροσώπων της πόλης .

Πληροφορείται εξάλλου το agrinionews.gr ότι η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών έχει μεγάλες βλέψεις για το νεοϊδρυθέν Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας η έναρξη λειτουργίας του οποίου στο Αγρίνιο προγραμματίζεται κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2022 – 2023)

Πρόκειται για το δεύτερο τμήμα στο Αγρίνιο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών για το οποίο το επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει χώρα στην πόλη μια μεγάλη εκδήλωση. Την σχεδιάζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και ασχολείται προσωπικά ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση κορυφαίες ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το εσωτερικό και το εξωτερικό καθώς πρόθεση είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα, τα γνωστικά αντικείμενα και οι προοπτικές του τμήματος αυτού. Και κατ΄ επέκταση να πεισθούν και οι φοιτητές να το επιλέξουν…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 525 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News