Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:13 πμ
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 00:33

Διαβεβαίωση σε Κοντογεώργο πως «στο ακέραιο ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για τον δρόμο Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες είχε ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος και σε αυτές έθεσε και το ζήτημα του οδικού άξονα Λαμία (ΠΑΘΕΙ)- Καρπενήσι-Αγρίνιο-Ιόνια Οδό.

Ειδικότερα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο, για την κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο.

Ανέφερε επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κοντογεώργου, ότι η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του δρόμου με πόρους του ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι για πρώτη φορά υπάρχει ορατός ορίζοντας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου .

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Κοντογεώργης συναντήθηκε με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και την Γ.Γ Γεράρδη Μαρία- Έλλη, με αντικείμενο την πορεία της κατασκευής του διευρωπαϊκού και ιδιαίτερα την πορεία των μελετών του τμήματος Λαμία – Καρπενήσι.

Επειδή παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις με την δικαστική εμπλοκή που προέκυψε μετά την δημοπράτηση των μελετών το 2018, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έκανε γνωστό πως προχωράει άμεσα στην ακύρωση του διαγωνισμού μελετών, που είναι σε εξέλιξη, ώστε να προχωρήσει στην ωρίμανση του εν λόγω τμήματος μέσω των Συμβάσεων Τεχνικών Συμβούλων που θα προσλάβει.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 341 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News