Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  9:26 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 00:14

Ο Παναιτωλικός του Αναστασίου πρέπει να στοχεύει ψηλά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιτέλους χαμόγελα αισιοδοξίας στον παναιτωλικό οργανισμό. Οι Αγρινιώτες με τη σημαντική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, «λυτρώθηκαν» εν μέρει για τα ατυχή αποτελέσματα κόντρα σε Ιωνικό και Αστέρα. Μια πρώιμη αλλά κρίσιμη μάχη παραμονής κερδήθηκε, με τον «πόλεμο» να είναι μπροστά.

Ο φετινός Τίτορμος διαφέρει σε σχέση με τη μίζερη εικόνα των περασμένων ετών. Η βαθμολογική του θέση δεν είναι ικανοποιητική, ενώ και η αγωνιστική του ταυτότητα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως. Το στίγμα του Αναστασίου, όμως, είναι εμφανές. Γίνεται σοβαρή δουλειά, υπάρχει πλάνο, κάτι που αναγνωρίζει ο κόσμος της ομάδας και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Ο Παναιτωλικός, με εξαίρεση ελάχιστα παιχνίδια, είναι ανταγωνιστικότατος και διεκδικεί επί ίσοις όροις τη νίκη. Αφέλεια, ατομικά λάθη κι έλλειψη συγκέντρωσης έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς. Παρ’όλα αυτά, ο Έλληνας κόουτς έχει φροντίσει να διατηρεί εξαιρετικό το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο.


Φάνηκε και στο σαββατιάτικο ματς, αποκορύφωμα του οποίου ήταν η αλληλεπίδραση των παικτών με τον κόσμο στο τέλος της αναμέτρησης. Είχαμε χρόνια να ζήσουμε τέτοιες στιγμές στο «κλουβί» και διαφαίνεται ότι θα ζήσουμε ακόμα εντονότερες στο προσεχές διάστημα. Το Αγρίνιο πρέπει να αγκαλιάσει περαιτέρω την φετινή ομάδα, επιστρέφοντας μαζικότερα στις κερκίδες.

Του το χρωστούσε η τύχη, οι αλλαγές έκριναν τα πάντα

Η αποστολή ενάντια στους Περιστεριώτες μόνο εύκολη δεν ήταν. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες κι αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος του Παναιτωλικού. Του είχε γυρίσει την πλάτη τόσο με τον Ιωνικό, όσο και με τον Αστέρα, οπότε μπορεί να πει κανείς ότι αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με το σαββατιάτικο τρίποντο.

Η γρήγορη γκολάρα του Φλόρες ήταν ευεργετική, με τον Παναιτωλικό να πατάει καλύτερα στο πρώτο μέρος και να απειλείται ελάχιστα. Η μεσοαμυντική λειτουργία ήταν σχεδόν άριστη. Κορυφαίοι οι Κορνέλιους, Φλόρες, με καίρια κοψίματα, ψύχραιμες μεταβιβάσεις και πολλές κερδισμένες μονομαχίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα παρουσίασε πρόσωπο παρόμοιο με εκείνο κόντρα στον Ιωνικό και το πλήρωσε. «Πληγή» και πάλι τα στημένα. Μετά την ισοφάριση, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και ξύπνησαν εφιάλτες στην «Προυσιωτίσσης».

Οι αλλαγές των προπονητών, όμως, έκαναν τη διαφορά. Από τη μια, ο Αναστασίου έριξε στη μάχη τον Καρέλη και δικαιώθηκε άμεσα, καθώς πέτυχε γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Προσωπική δικαίωση και για τον Έλληνα φορ, που έχει ακούσει πολλά αλλά συνεχίζει να δουλεύει με ταπεινότητα κι αποφασιστικότητα. Καλή και η παρουσία του Τσιγγάρα, που βοήθησε στον άξονα.

Ο Παράσχος, αντιθέτως, έκανε «εγκληματικές» κινήσεις. Έβγαλε από το γήπεδο δυο από τους κορυφαίους του Ατρομήτου. Τόσο ο Χαρίσης, όσο και ο Μπεντινέλι δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε Αποστολάκη και μεσαία γραμμή. Ο Μπεντινέλι, μάλιστα, απόρησε με την αντικατάστασή του. Και δεν είχε άδικο, αφού η είσοδος των αμυντικογενών Βασιλαντωνόπουλου και Νάτσου στο τελευταίο 20λεπτο, έδωσαν τα ηνία του παιχνιδιού και πάλι στον Παναιτωλικό, που βρήκε το γκολ της νίκης.


Με μεταγραφική ενίσχυση και σκληρή δουλειά μπορεί να ξεφύγει από τα «χαμηλά»

Οι Αγρινιώτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν, ούτε να αρκεστούν σε σποραδικές νίκες παραμονής. Ήρθε η ώρα το μοτίβο «σώζω την κατηγορία την τελευταία στιγμή» να ξεπεραστεί και η ομάδα να κοιτάξει ψηλότερα.

Ευκαιρία για διάκριση αποτελεί το κύπελλο Ελλάδας. Την Τετάρτη οφείλει να πάρει την πρόκριση, και μετέπειτα να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες για συνέχιση της πορείας σε έναν θεσμό που οι Αγρινιώτες παραμελούν συστηματικά.


Όσον αφορά την ενίσχυση, φαίνεται πως φέτος οι χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν έγκαιρα. Ήδη οι Μάρτενσον (αμυντικό χαφ) και Ντάγκο (εξτρέμ), θεωρούνται σχεδόν «κλεισμένοι», ενώ έπονται και επιπλέον προσθήκες.

Ο κόουτς Αναστασίου, λοιπόν, θα έχει στα χέρια του επιπλέον λύσεις. Οι περιορισμένες επιλογές στον πάγκο ήταν ένα εκ των βασικών προβλημάτων του πρώτου γύρου. Τόσο η ενίσχυση, όσο και η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ντίας αναμένεται να ισχυροποιήσει το υπάρχον δυναμικό.

Ο Παναιτωλικός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ΟΦΗ ή τον ΠΑΣ που εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους στο τρέχον πρωτάθλημα. Τουναντίον, με μεθοδικά βήματα και εντατικοποίηση της σκληρής δουλειάς οφείλει να γίνει και πάλι υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.