Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  7:12 πμ
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 20:02

Ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο στο Δήμο Αγρινίου – Ψηφιακός έλεγχος στους υπαλλήλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τη Δευτέρα τέθηκε σε εφαρμογή ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου θα μπορούν να ελέγχουν το παρουσιολόγιο των υπαλλήλων.

Με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των υπαλλήλων του Δήμου, από τη Δευτέρα όλοι οι υπάλληλοι είναι πλέον αναγκασμένοι να «χτυπάνε» κάρτα, όπως είχαμε συνηθίσει να ακούμε χρόνια πριν σε διάφορους άλλους επαγγελματικούς τομείς και κλάδους. Εγκαταστάθηκε μια εφαρμογή, ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι της εκάστοτε υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου θα μπορούν να ελέγχουν το παρουσιολόγιο των υπαλλήλων τους!

Κάθε πρωί πλέον οι υπάλληλοι πρέπει να χτυπάνε κάρτα. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Βασίλης Φωτάκης, ακόμη και για τους υπάλληλους αυτούς των οποίων τα καθήκοντα δεν είναι αμιγώς γραφείου, αλλά χρειάζεται για υπηρεσιακούς λόγους να κινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία ή ακόμη και σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου.

Η πρόβλεψη είναι στο πλαίσιο της συνεννόησης με τον Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας τους με γνώμονα πάντα το καλό της υπηρεσίας και την εκτέλεση των καθηκόντων του εκάστοτε υπαλλήλου για το κοινό συμφέρων και το συμφέρων δήμου και πολιτών.

Ο αντιδήμαρχος Β. Φωτάκης

Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη: «Σκοπός της κάρτας είναι ο καλύτερος έλεγχος του ωραρίου του προσωπικού. Αφορά όλους τους υπαλλήλους του δήμου και όλων των υπηρεσιών, διότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει προβλήματα στο κομμάτι του παρουσιολογίου. Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι έχουν την ευθύνη της εφαρμογής της κάρτας, όπως και αυτοί, κατόπιν συνεννόησης με τον υπάλληλο, θα μπορούν να γνωρίζουν που κινείται ο εκάστοτε εργαζόμενος του δήμου, όταν τα καθήκοντά του δεν είναι αποκλειστικά και μόνο καθήκοντα γραφείου.

Οι υπάλληλοι θα πηγαίνουν ως οφείλουν στην υπηρεσία τους και αν πρέπει να καθυστερήσουν ή ό,τι άλλο προκύψει θα είναι πάντα σε συνεννόηση με την υπηρεσία τους. Πρόκειται για τη λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος και εφαρμογής που τσεκάρει, ελέγχει το παρουσιολόγιο των υπαλλήλων του δήμου. Παράλληλα με το σύστημα ελέγχου του στόλου των οχημάτων του δήμου, ο έλεγχος θα είναι καλύτερος, αποτελεσματικότερος και δεν θα υπάρχει χρονοτριβή».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 650 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News