Πέμπτη, 2η Δεκεμβρίου 2021  3:42 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 19:07

Στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών ομάδων του ΟΑΕΔ οι άνεργοι που είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού για ένταξή τους στο πρόγραμμα ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε την ένταξη των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 ευρώ μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 ευρώ για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταχθεί τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τα διεμφυλικά άτομα, στις κατηγορίες ωφελούμενων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη όλων των ανέργων, χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί κεντρικό σκοπό του Οργανισμού, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των δράσεων μας, διευρύναμε το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να προωθήσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους».

Ο Εθνικός Εισηγητής Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων Ηρακλής Μοσκώφ δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ να εντάξει τα θύματα Εμπορίας Ανθρώπων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την αναγνώριση και αντιμετώπιση ενός προβλήματος που παρά την έκτασή του παραμένει εν πολλοίς αθέατο στην κοινωνία μας. Η απόφαση του ΟΑΕΔ εγκαινιάζει μια περίοδο συνεργασίας με το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση σειράς προγραμμάτων για τη στήριξη των θυμάτων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μέσα από δράσεις έμπρακτης και ουσιαστικής κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, σπάμε το γόρδιο δεσμό που συνδέει τα θύματα με τα εγκληματικά δίκτυα εκμετάλλευσης και αποκλείουμε την πιθανότητα επαναθυματοποίησής τους».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 104 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα