Σάββατο, 18η Μαίου 2024  10:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 18:33

Κλεισορρεύματα : Ζητούν αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2017…!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Κοινότητας των Κλεισορρευμάτων με αίτημά τους προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου -που κοινοποιείται και στο Συνήγορο του Πολίτη- ζητούν παρέμβαση για τον καθαρισμό του χειμάρρου, που διέρχεται από την τοπική κοινότητα. Ουσιαστικά ζητούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017.

Συγκεκριμένα ζητούν την αποκατάσταση της ζημιάς, που υπέστη η παλαιά εθνική οδός που διέρχεται απο τα Κλεισορρεύματα, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος ή και δυστυχήματος.

Αναφορικά με το χείμαρρο ζητούν την εκτέλεση των αναγκαίων μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών ροής, τη μείωση των κινδύνων από πλημμύρες, τον έλεγχο των διαβρώσεων και την εναπόθεση φερτών υλικών.

Όπως καταγγέλλουν οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο αίτημα “μετά την πλημμυρα του 2017 με ευθύνη της Περιφέρειας έγινε τοποθέτηση ογκόλιθων στα πρανή της κοίτης σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να τους παρασύρει το νερό κατά μήκος της κοίτης δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους μιας νέας πλημμύρας”. Γι’ αυτό όπως αναφέρουν ζητούν τη λήψη σοβαρών μέτρων για την πρόληψη ανάλογων αστοχιών που εγείρουν σημαντικά θέματα επικινδυνότητας για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Κλεισορρευμάτων.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.