Τρίτη, 18η Ιουνίου 2024  6:16 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 18:15

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: Δύο αθλητικά event αφιερωμένα στην Ποντιακή Γενοκτονία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: Δύο αθλητικά event αφιερωμένα στην Ποντιακή Γενοκτονία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε ο ποδηλατικός γύρος της Αιτωλοακαρνανίας 300χλμ και την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ο αγώνας δρόμου 5χλμ για ενήλικες και 1χλμ για παιδιά

 Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Πλέον έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες, ο Άγιος Κωνσταντίνος  Αγρινίου να γίνει σημείο αναφοράς, όπου θα διοργανώνονται μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες τόσο οι συμμετέχοντες όσο και όσοι συμβάλουν στην διοργάνωσή τους, θα μπορούν να αποδώσουν τιμή στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

Ο Δήμος Αγρινίου έχει ανακοινώσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης, ενώ δύο εκ των εκδηλώσεων έχουν εντελώς διαφορετικό «χαρακτήρα», αθλητικό, και στη μία μάλιστα συμμετέχουν ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα!

Το Σάββατο νωρίς τι πρωί ξεκίνησε από την πλατεία ο ποδηλατικός γύρος της Αιτωλοακαρνανίας 300χλμ, ενώ την Κυριακή στις 19.00 θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο ο αγώνας μνήμης 5χλμ, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και αγώνας 1χλμ.για τα παιδιά.

Ο Λάμπρος Σκουφής που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και είναι και συνδιοργανωτής του ποδηλατικού γύρου της Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας στη «Σ» σημείωσε:

Ο Λάμπρος Σκουφής

«Η 19η Μαΐου έχει βαθύ συμβολισμό και οι εκδηλώσεις είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένες στη Γενοκτονία των Ποντίων και στην ημέρα μνήμης.

Πρόκειται για δύο αγώνες, έναν αγώνα δρόμου και έναν ποδηλάτου (brevet), που δεν διαθέτουν όμως τον αγωνιστικό χαρακτήρα, που έχει ένας αγώνας δρόμου και ένας αγώνας με ποδήλατο.

Είναι στην «φιλοσοφία» να τιμήσουμε και να μην ξεχάσουμε, να θυμούμαστε όλοι την ιστορία μας, γιατί αν δεν θυμάσαι και αν δεν τιμάς την ιστορία σου δεν έχεις ταυτότητα, ελπίδα και μέλλον.

Ο αγώνας δρόμου είναι 5km, αφιερωμένος στη μνήμη των Ποντίων όπως προαναφέραμε, και θα ξεκινήσει 19.00 από την πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Θα δοθούν κύπελλα στους τρείς πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες, όπως επίσης και μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες. Δεν θα διαθέτει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ο αγώνας λόγω της φιλοσοφίας της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες αυξάνονται κάθε χρόνο, υπήρξε αύξηση ακόμη και πέρυσι που η αντίστοιχη ημέρα που πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση ήταν ολόκληρη βροχερή.

Φέτος το ενδιαφέρον είναι εξίσου μεγάλο, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί και ένας αγώνας για τους μικρούς μας φίλους. Ο αγώνας αυτός θα είναι 1.000 μέτρων και μέσα από τον αγώνα αυτό έχουμε σκοπό τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να χαρούν, να τρέξουν και φυσικά να μάθουν για ποιο λόγο γίνονται οι διοργανώσεις αυτές και την ιστορία πίσω από την ημέρα μνήμης.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στις 05.30,ξεκίνησε από την πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου ο ποδηλατικός γύρος της Αιτωλοακαρνανίας 300χλμ, όπου και αυτός είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων. Πάντα, όπως και φέτος, συμμετέχουν ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα.

Οι ποδηλάτες είναι προγραμματισμένο να μεταβούν μέσω της Μακρυνείας στην περιοχή του Θέρμου, από κει στην ορεινή Ναυπακτία και με κατεύθυνση την λίμνη του Ευήνου, έπειτα στον Υψηλό Σταυρό, στα σύνορα δηλαδή με την Ευρυτανία, απο εκεί στην Ευρυτανία και μέσα από το δάσος της Μυρίκης θα φτάσουν στο Καρπενήσι. Από κει θα κατέβουν στο Μέγδοβα, στην Αλευράδα και την Πετρώνα, στο Μπαμπαλιό και θα επιστρέψουν πάλι στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου το βράδυ.

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές ο κόσμος έχει την ευκαιρία να μάθει τον Άγιο Κωνσταντίνο, να δει τα προσφυγικά σπίτια και θέλουμε η προσφυγική γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου να γίνει σημείο αναφοράς σε συνάρτηση με τον αθλητισμό. Επικεφαλής είναι ο συνδιοργανωτής και προπονητής στην ομάδα του ποδηλάτου του Φιλαθλητικού Συλλόγου Αγρινίου».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 206 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.