Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:39

Μοιρασμένες σε Ιούλιο και Αύγουστο οι εντυπώσεις για τις εκπτώσεις στο Αγρίνιο – Μεικτό σινιάλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ξεκίνησαν πολύ καλά οι εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου, αλλά την περίοδο του Αύγουστου η κίνηση παρουσίασε κάμψη
  • Ούτε κρύο, ούτε ζέστη οι εκπτώσεις για τους εμπόρους του Αγρινίου

Από την 1η Ιουλίου ξεκίνησαν οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες για πρώτη φορά ξεκίνησαν τόσο νωρίς μετά από απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση στην αγορά μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Κατά κανόνα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έχουν θετικό πρόσημο, αλλά λόγω της ρευστής κατάστασης τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας, ωστόσο, σταθερό παρέμεινε το γεγονός ότι οι πρώτες ημέρες ανέκαθεν χαρακτηρίζονται για την κίνηση που έχουν, κάτι που φάνηκε και φέτος.

Όπως μετέφεραν στη «Σ» αρκετοί έμποροι της πόλης φάνηκε πως στους καταναλωτές επικρατεί η αβεβαιότητα του ερχόμενου χειμώνα σχετικά με τον κορωνοϊό και για αυτό ο κόσμος προτίμησε να περάσει καλά όσο χρονικό διάστημα αντέχει η τσέπη του το καλοκαίρι.

Συνεπώς, αυτή η σκέψη τον έκανε πιο επιφυλακτικό στις αγορές του και τον ανάγκασε να ιεραρχεί τις ανάγκες του, βάζοντας ως πρώτη τις στιγμές ξεκούρασης, τις διακοπές, ακόμη και αν αυτές είναι στο χωριό ή σε φιλικό ή συγγενικό σπίτι.

Σύμφωνα με πολλούς εμπόρους ενώ τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου φάνηκε να υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον και οι πωλήσεις κινούνταν καλύτερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αυτό δεν συνεχίσθηκε τον Αύγουστο, μήνας ο οποίος “σημαδεύτηκε” από την έλλειψη καταναλωτικού κοινού και από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Γιάννης Γιοπάνος Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Ο Γιάννης Γιοπάνος Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου τόνισε: «η αγορά του Αγρινίου ήταν έτοιμη για τις εκπτώσεις και φάνηκε από τις γενναίες προσφορές που έκανε καθ’ όλη την διάρκειά των εκπτώσεων. Η αγορά ειδικά στην αρχή της εκπτωτικής περιόδου κινήθηκε, υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο, αλλά όταν ξεκίνησε η αύξηση των κρουσμάτων και επανήλθε η γενικότερη αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω του κορωνοϊού η κίνηση παρουσίασε κάμψη. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον σχετικά με τον covid-19. Ευελπιστούμε να μην κλείσουν το μαγαζιά του Αγρινίου, γιατί εκτός των προϊόντων που είναι ποιοτικά και τα προσφέρουμε σε καλές τιμές, έχουμε αποδείξει πως τα μαγαζιά μας είναι ασφαλής προορισμός. Αξίζουν τη στήριξη των καταναλωτών. Φέτος είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες σε σύγκριση με το παρελθόν και ο κόσμος αναζητά κάτι ποιοτικό σε καλή τιμή, τα μαγαζιά του Αγρινίου προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή».

Ο Γρηγόρης Μέγκουλης

Ο Γρηγόρης Μέγκουλης ανέφερε: «oι εκπτώσεις ξεκίνησαν καλά, τον Αύγουστο όμως υπήρξε πτώση λόγω της μετακίνησης του πληθυσμού, ίσως και της τάξης του 30%. Η σεζόν λόγω της πανδημίας ήταν δύσκολη. Η αγορά του Αγρινίου πιστεύω πως είχε θέμα κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Υπήρχαν εβδομάδας που πηγαίναμε πολύ καλά και λέγαμε «δόξα τω Θεώ» και άλλες εβδομάδες που λέγαμε «βοήθα Παναγιά». Έτσι δουλέψαμε και αυτό μάλιστα ακούω πως συμβαίνει από τότε που άρχισε η πανδημία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν, ουσιαστικά αποκλείονται από το δανεισμό και στο μέλλον ίσως υπάρξει πρόβλημα με τους μικροεπιχειρηματίες».

Η Μαρία Σάλτη

Η Μαρία Σάλτη τόνισε: «από τις εκπτώσεις δεν είμαστε ούτε πολύ ευχαριστημένοι, ούτε δυσαρεστημένοι, ήταν κάτι ενδιάμεσο. Στην αρχή τα σημάδια ήταν πολύ αισιόδοξα, αλλά μετά η κίνηση χαλάρωσε. Ο κόσμος από ένα σημείο και μετά δεν έβγαινε και πολύ ίσως λόγω της ζέστης, αλλά όπως και να έχει η ουσία δεν αλλάζει».

Ο Σωτήρης Βασιλείου ανέφερε: «συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο φέτος οι εκπτώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πήγαν καλά, οι μήνες  αυτοί ήταν καλοί. Φέτος στην αγορά υπήρχαν αρκετοί γάμοι και βαφτίσεις και λόγω του ότι πέρσι δεν είχαν γίνει αντίστοιχες κοινωνικές εκδηλώσεις συγκεντρώθηκαν φέτος. Το είδος μας, το γυναικείο ρούχο, είχε μεγαλύτερη ζήτηση λόγω των εκδηλώσεων αυτών και λόγω του ότι πέρυσι αυτά απαγορεύονταν. Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσει η κατάσταση να είναι σταθερή και να μπορούμε να δουλέψουμε, έστω όπως δουλέψαμε την περίοδο αυτή».

Η Αλεξάνδρα Μπαλαμώτη σχολίασε: «δεδομένων των συνθηκών θεωρώ πως η κίνηση στις εκπτώσεις ήταν πολύ καλή. Η αλήθεια είναι πως περίπου το δεκαπενταύγουστο υπήρξε μια κάμψη στην κίνηση, αλλά θεωρώ πως σχετίζεται άμεσα με την περίοδο. Γενικά ήταν σταθερή η κατάσταση. Υπήρξε κόσμος που φάνηκε πως είχε πλάνο, ήρθε δηλαδή προετοιμασμένος τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων για να πάρει αυτό που ήθελε, υπήρχε και κόσμος που απλά έβλεπε ένα προϊόν σε πολύ καλή έκπτωση και το έπαιρνε αυθόρμητα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.