Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:06 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 19:34

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 69η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Όταν έγινε κράτος η Ελλάδα με κυβερνήτη τον Καποδίστρια, οι προύχοντες και οι οπλαρχηγοί εύρισκαν όχι μόνον ακατανόητη αλλά και άδικη την ιδέα ότι του λοιπού θα ήταν όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο.

- Το ευαγγέλιο του Ιούδα συγκαταλέγεται κι εκείνο στα ευαγγέλια που γράφτηκαν από τους πρώτους χριστιανούς στην προσπαθειά τους να διατυπώσουν με σαφήνεια, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, ποιός είναι ο Ιησούς και τι χρειάζεται κανείς για να τον ακολουθήσει.

- Για τους γνωστικούς, το ουσιαστικό πρόβλημα του ανθρώπου δεν είναι η αμαρτία, αλλά η άγνοια και ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα δεν είναι η πίστη, αλλά η γνώση. Εαν όμως δεν υπάρχει η γνώση και ούτε υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί, τουλάχιστον ας υπάρχει η πίστη για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

- Παραδίδοντας τον Ιησού στις αρχές, ο Ιούδας επιτρέπει στον Ιησού να ξεφύγει απο τη θνητή σάρκα του και να επιστρέψει στην αιώνια κατοικία του. Έχουμε δεί ήδη - κατά το ευαγγέλιο του Ιούδα - τον Ιησού να λέει στον Ιούδα "Αλλά εσύ θα τους υπερβείς όλους αυτούς. Γιατί εσύ θα θυσιάσεις τον άνθρωπο που με ενδύει"

- Δεν υπάρχει ανάσταση σύμφωνα με το ευαγγέλιο του Ιούδα. Ο Ιησούς δεν θ'αναστηθεί απο τους νεκρούς σ'αυτό το βιβλίο. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Το όλο ζήτημα της σωτηρίας έγκειται στο να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε απ' αυτό τον υλικό κόσμο. Η ανάσταση ενός νεκρού σώματος φέρνει τον άνθρωπο πίσω στον κόσμο του δημιουργού. Αφού  σκοπός είναι να επιτρέψουμε στην ψυχή να αφήσει πίσω της αυτόν τον κόσμο και να εισέλθει στη μεγάλη καί Αγία γενεά - δηλαδή στη θεία σφαίρα που είναι πολύ ανώτερη αυτού του κόσμου - η ανάσταση του σώματος είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Ιησούς η οποιοσδήποτε απο τους ακολούθους του.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1327 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!