Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  6:16 μμ
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 17:50

Καπναποθήκες Ηλιού: Ένσταση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένσταση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων προκειμένου να αναιρεθεί η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αποκάλυψε πρόσφατα το ΑγρίνιοCulture.gr και η οποία δεν εγκρίνει την καθαίρεση του κτιρίου των Καπναποθηκών Ηλιού, θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου.

Από αναφέρθηκε χθες από την πλευρά του Δημάρχου Αγρινίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. “Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το κτίριο αυτό δεν έχει πλέον “επιστροφή” και είναι και επικίνδυνο, έκλεισε ο δρόμος (σ.σ. τμήμα της οδού Μεσολογγίου), άνοιξε ξανά… Σε ένα σεισμό ή σε ένα καιρικό φαινόμενο θα φύγει όλο” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόσθεσε ότι πλέον δεν είναι πρόβλημα τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, όσο το γεγονός ότι το κτίριο πρέπει να αποχαρακτηριστεί από διατηρητέο. Μάλιστα για το θέμα, όπως ειπώθηκε, υπήρξε διαμαρτυρία του Δημάρχου προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πάντως το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων τάσσονται όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη απόφαση «υπέρ της σύνταξης, από το φερόμενο ιδιοκτήτη, μελέτης άμεσης προσωρινής αντιστήριξης της ανατολικής φέρουσας τοιχοποιίας, ενόψει μελλοντικής μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου».

Υπενθυμίζεται ότι μιλάμε για ένα κτίριο που είναι από το 2002 (!) χαρακτηρισμένο ως επικινδύνως ετοιμόρροπο… εντούτοις το Υπουργείο Πολιτισμού “διαβλέπει” τη μελλοντική αποκατάσταση του κτιρίου, όταν για κάτι τέτοιο στη τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα το κτίριο απαιτούνται δεκάδες εκατομμυρίων…. και όταν δεν υπάρχει ιδιοκτήτης του κτιρίου…

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Πατρών δεν συμφώνησε με τη διάλυση του Ιδρύματος που προβλέπονταν από τη διαθήκη Ηλιού και έχει υποδείξει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα πρέπει να συνταχθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή, όταν επισυμβεί, αναμένεται να δώσει τέλος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 463 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News