Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 17:33

Παπαναστασίου για εμβολιασμό: «Φόβος, θρησκευτικοί και ιδεολογικοί λόγοι οδηγούν στην άρνηση» (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο ερώτημα γιατί οι πολίτες διστάζουν να εμβολιαστούν κλήθηκε να απαντήσει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στην εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα MEGA». Απέδωσε τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Αιτωλοακαρνανία τόσο στο φόβο που διακατέχει τον κόσμο όσο και σε θρησκευτικούς αλλά και ιδεολογικούς λόγους που τους οδηγούν σε άρνηση. Αναφέρθηκε επίσης σε καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στη σχετική διαδικασία αλλά και λάθη.  

Στην ίδια εκπομπή, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, για το ίδιο θέμα μίλησαν η φοιτήτρια, επιχειρηματίας – influencer Έλενα Κρεμλίδου, η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Λουδάρος.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι μέχρι και πριν το Πάσχα η Αιτωλοακαρνανία δεν είχε θέμα με την πανδημία. Όλα άλλαξαν από τις Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι και έπειτα, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Πάσχα όλοι χαλάρωσαν με αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων covid-19.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού (35,5% σε επίπεδο Νομού) κλήθηκε να αιτιολογήσει ο δήμαρχος Αγρινίου που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για κάθε Δήμο. Αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν εξ αρχής στην εμβολιαστική διαδικασία ενώ, όπως τόνισε, αποτρεπτικά λειτούργησε για αρκετούς το γεγονός ότι έπρεπε να μεταβούν σε άλλες περιοχές εκτός Αγρινίου για να εμβολιαστούν.  Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ο φόβος για πιθανές  αρνητικές συνέπειες  στην υγεία ενώ θρησκευτικοί και ιδεολογικοί λόγοι εντείνουν το πρόβλημα.

” Έχουμε κάνει καμπάνιες για να πείσουμε τον κόσμο. Τα νέα παιδιά θα τον βρουν τον δρόμο τους. Κάποιοι φοβούνται, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πειστούν ακολουθώντας τις απόψεις της Επιστήμης. Και τα ΜΜΕ περάσατε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι όλα τα εμβόλια έχουν κάποιο πρόβλημα”, σχολίασε με κριτική διάθεση ο κ. Παπαναστασίου.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση για το θέμα:

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 355 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News