Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:38 μμ
 
wm small
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 20:35

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 98η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο πολιτισμός της Ατλαντίδας στηριζόταν στη λατρεία του ήλιου και δραστηριοποιούταν απο τον ηλεκτρισμό που εξηλεκτροποιούσε τον αέρα.

- Ο Μ.Κ. Τζήσαπ, συγγραφέας βιβλίων για άγνωστα αντιεκίμενα με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση, αστρονόμος και σεληνογράφος, θεωρούσε σαν το κλειδί των ξαφνικών εμφανίσεων και εξαφανίσεων των αγνώστων ιπταμένων αντικειμένων και των εξαφανίσεων πλοίων και αεροπλάνων τη θεωρία των ενοποιημένων πεδίων του Αϊνστάιν.

- Ο ίδιος πίστευε ότι η δύναμη των μαγνητικών πεδίων μπορούσε να μεταμορφώσει και να μεταφέρει την ύλη απο τη μία διάσταση στην άλλη.

- Ακόμη κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως η εναλλασσόμενη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια επηρεάζει το πηνίο του D.N.A. στο κύτταρο και με κατάλληλη διέγερση το φυσικό σώμα περνά στην αστρική ενεργειακή του μορφή, εξουδετερώνοντας τα βαρυτικά πεδία και χαρίζοντας το μυστικό της αθανασίας!

- Οι όροι "Βυζάντιο" και "Βυζαντινός" που περιγράφουν την περίοδο της μεσαιωνικής ιστορίας των χωρών που εποτέλεσαν την  ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή τη Ρωμανία - όπως την έλεγαν τότε -, εφευρέθηκαν απο τους πρώτους μελετητές της εποχής και της περιοχής αυτής.

- Η Κωνσταντινούπολη ήταν πρωτεύουσα πόλη της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ιδρύθηκε απο τον Μέγα Κωνσταντίνο στα ερείπια της Μεγαρικής αποικίας του Βυζαντίου (700 π.χ.). Τώρα γιατί την ονομάσανε Βυζαντινή; Για να την ελληνοποιήσουμε και για νομιμοποιηθούμε ως κληρονόμοι της.

- Η διάλυση αυτής της αυτοκρατορίας έγινε το 1204 μ.χ. με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης (όχι του Βυζαντίου) απο τους Φράγκους.

- Κατά τον 7ο αιώνα οι Αβαροσλάβοι είχαν εισέλθει στις Βαλκανικές επαρχίες της αυτοκρατορίας, περιλαμβανομένης και της Ελλάδος.

- Djihad (Τζιχάντ) λέγεται ο ιερός κατακητικός πόλεμος των μουσουλμάνων κατά των απίστων.

- Μετά την ταπεινωτική ήττα στο Μυριοκέφαλο (1176 μ.χ.) ο Φρειδερίκος Βαρβαρόσας έγραψε περιφρονητικά στον Μανουήλ: "Δεν είσαι βασιλεύς των Ρωμαίων αλλά των Γραικών"

- Ο Αυτοκράτορας Μανουήλ Β' Παλαιολόγος φέρεται να έχει εκτρατεύσει κατά της Ελληνικής πόλης της Φιλεδέλφειας ως σύμμαχος των Οθωμανών.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 759 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!