Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  6:19 πμ
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 23:12

Κατασκευάζεται o κόμβος στο δρόμο προς την Αβόρανη (δείτε φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες περίπου
  • Καμία νέα εξέλιξη για τις δημοπρατήσεις των τμημάτων Ριγανάς – Ερμίτσα και προς τον Άγιο Βλάση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή λίγο πριν τον «Τροχό» Αγρινίου και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από τα Lidl στο δρόμο προς την Αβόρανη εκτελούνται εργασίες και η κυκλοφορία από και προς την Αβόρανη διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης.

Η παράκαμψη επί της ουσίας είναι ο γύρος του κτηρίου των Lidl και έγινε για την δημιουργία κόμβου που θα συνδέει την νέα Εθνική Οδό Αγρινίου – Καρπενησίου που είναι υπό κατασκευή με την Εθνική Οδό Αγρινίου – Θέρμου.

Ειδικότερα στο σημείο που θα ενώνει τους δύο δρόμους θα διαμορφωθεί το ανισόπεδο του εδάφους, θα γίνουν κράσπεδα, κατασκευάζεται η υποδομή για τον ηλεκτροφωτισμό, θα γίνει η ασφαλτόστρωση και εντός δύο εβδομάδων θα αποδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Ο προϊστάμενος του εργοταξίου Γιώργος Κουκουνάρης τόνισε: «είχαμε ξεκινήσει εργασίες δεξιά και αριστερά του δρόμου Αγρινίου – Θέρμου πριν πολλούς μήνες και αυτή τη στιγμή είμαστε στη δεύτερη φάση των εργασιών, λόγω των οποίων υπήρξε η ανάγκη να γίνει η παράκαμψη στην περιοχή του Lidl, η οποία θα διαρκέσει ακόμη δύο εβδομάδες. Πρόκειται επί της ουσίας για μια παράκαμψη γύρω από το κτήριο του Lidl, την οποία ελέγχουμε καθημερινά.

Η κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση τέθηκε σε εφαρμογή πριν περίπου δύο εβδομάδες και προσπαθούμε να «τρέξουμε» όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις παρεμβάσεις, για να δώσουμε τον δρόμο και πάλι στην κυκλοφορία. Μπορεί να μην ολοκληρωθούν 100% οι εργασίες, αλλά η προσπάθεια είναι να γίνουν όπως πρέπει, σωστά και να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος. Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν επί της ουσίας τη δημιουργία – διαμόρφωση κόμβου.

Το κομμάτι αυτό θα είναι η συμβολή της νέας Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου, που κατασκευάζουμε, με την Εθνική Οδό Αγρινίου – Θέρμου. Αυτοί οι δύο δρόμοι είναι Ε.Ο. δευτερεύουσας σημασίας. Στο σημείο έξω από τα Lidl είναι ανισόπεδο και γίνονται οι απαραίτητες διαμορφώσεις, κράσπεδα, η υποδομή για τον ηλεκτροφωτισμό, θα γίνει η ασφαλτόστρωση και θα δοθεί στην κυκλοφορία».

Ακόμη ο κ. Κουκουνάρης τονίζει : «η παράκαμψη είναι απολύτως ασφαλής, θέλει απλώς προσοχή από τους οδηγούς που δεν την ξέρουν. Δεν αναφερόμαστε σε μεγάλη παράκαμψη, αλλά σε μια παράκαμψη που ουσιαστικά κάνει το γύρω του κτηρίου του lidl, την παρακολουθούμε καθημερινά και όταν χρειάζεται ανανεώνουμε την σήμανση».

Ο κ. Κουκουνάρης αναφέρθηκε και στο υπόλοιπο κομμάτι της εργολαβίας στο οποίο οι εργασίες συνεχίζονται και είναι προς την κατεύθυνση της Καμαρούλας και των Λιαγκέϊκων. Να διευκρινίσουμε πως στον κόμβο που διαμορφώνεται τώρα, η αντίθετη κατεύθυνση, αυτή προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ριγανά και την γέφυρα της Ερμίτσας στο Παναιτώλιο, έχει αφαιρεθεί από την υπάρχουσα εργολαβία, καθώς πρόκειται να γίνει νέα μελέτη για νέα χάραξη.

Στο υπόλοιπο κομμάτι που κατασκευάζεται για το δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, επί της ουσίας αυτή την στιγμή, όπως αναφέρει ο κ. Κουκουνάρης: «ένα τμήμα ενός περίπου χιλιομέτρου «λείπει». Το τμήμα αυτό ξεκινάει από την Καμαρούλα και φτάνει μέχρι και την διασταύρωση για το Σχίνο. Σ’ αυτό το τμήμα αναμένουμε κάποιες μετατοπίσεις υπόγειων δικτύων από τον ΟΤΕ, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες, αναμένουμε κάποιες πρόσθετες απαλλοτριώσεις και κάποιες εγκρίσεις, έχει αρκετή δουλειά, αλλά προχωράμε. Εκτιμούμε πως θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους περίπου.

Για το πότε θα δημοπρατηθούν τα υπόλοιπα τμήματα του έργου, από το σημείο που έχει φτάσει σήμερα και με κατεύθυνση τον Άγιο Βλάση, δεν γνωρίζουμε, όπως επίσης πρέπει να πω πως για το κομμάτι από τα Lidl μέχρι και την Ερμίτσα δεν γνωρίζουμε κάτι, καθώς αυτό το τμήμα έχει αφαιρεθεί από την εργολαβία και πρόκειται να γίνει νέα μελέτη για νέα χάραξη και δημοπράτηση.

Στο τμήμα που ήδη έχουμε κατασκευάσει τώρα ανοίγουμε παράπλευρο δίκτυο για να εξυπηρετήσει τις αγροτικές ιδιοκτησίες. Το παράπλευρο αυτό δίκτυο θα συνδέεται με τους κόμβους και έχει προκύψει μετά από πρόσφατες μελέτες που έγιναν, καθώς η αρχική μελέτη δυσκόλευε πολύ την κυκλοφορία εκατέρωθεν του δρόμου, επειδή θα τοποθετηθούν στηθαία εκατέρωθεν το δρόμου.

Οπότε, με τις νέες μελέτες γίνονται οι πρόσθετες αυτές εργασίες για το παράπλευρο δίκτυο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης στις ιδιοκτησίες και της εύκολης επικοινωνίας της μιας πλευράς με την άλλη».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 551 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News