Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  8:13 πμ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 11:36

Αποκάλυψη: Η Κεραμέως δίνει το «πράσινο φως» για την μείωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου- Μεθοδεύσεις σε εξέλιξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται σήμερα στο ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr,   η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε το πρωί την πρυτανική αρχή πως κάνει αποδεκτό το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για το Σχέδιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο Αγρίνιο καθώς  επιφέρει τη μείωση  των πανεπιστημιακών τμημάτων με συγχωνεύσεις και μεταφορά στην Πάτρα και σκοπό τη λειτουργία μόνο δύο τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής.

Η Νίκη Κεραμέως κάλεσε μάλιστα τον Πρύτανη Χρήστο Μπουρα να στείλει επιστολή με την οποία θα ζητάει μηδέν εισακτέους για τα τμήματα τα οποία συγχωνεύονται-καταργούνται με το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου.

Τις εξελίξεις αυτές γνωστοποίησε ο Πρύτανης πριν λίγη ώρα στους προέδρους των Τμημάτων με email το οποίο είναι στη διάθεση του agrinionews.gr .

Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες-εκτιμήσεις για διεργασίες από κοινού της πολιτικής ηγεσίας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη που επιτείνουν την αδικία για το Αγρίνιο.

Ωστόσο η τακτική με την οποία επιχειρείται αποκαλύπτει και ένα  απαράδεκτο πλαίσιο μεθοδεύσεων. Τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι στενά και αναμένεται η αντίδραση των τοπικών αρχών.

Το Στρατηγικό Σχεδιασμό  θυμίζουμε ενεκρινε η Σύγκλητος και επί της ουσίας προβλέπει την λειτουργία στην Αιτωλοακαρνανία αποκλειστικά και μόνο της Γεωπονικής Σχολής με τέσσερα τμήματα, από δυο σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Ο σχεδιασμός

Ο Στρατηγικό Σχεδιασμός προβλέπει την αναδιάρθρωση της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.Η Σχολή θα διαθέτει τα εξής τέσσερα τμήματα, τα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών με έδρα το Μεσολόγγι, Γεωπονίας με έδρα το Μεσολόγγι, Επιστήμης της Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αγρίνιο, Αειφορικής Γεωργίας με έδρα το Αγρίνιο.

Το σχέδιο της Πρυτανείας για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Αγρινίου προβλέπει τηνμεταφορά του στην Πάτρα  στην έδρα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα όπως και προβλέπει και τη μεταφορά του  Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στην Πάτρα.Τ

Για το νεοσύστατο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (που διαδέχθηκε το καταργημένο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) σχεδιάζεται η μεταφορά του στην Πάτρα όπου εδρεύει η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και η απορρόφηση εκ μέρους του του Τμήματος Μουσειολογίας που εδρεύει στον Πύργο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 240 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News