Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  11:24 μμ
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 23:51

Με μεγάλη συμμετοχή η Γιορτή Τρύγου και Κρασιού στο Πετροχώρι Θέρμου (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, η Γιορτή Τρύγου και Κρασιού στο όμορφο Πετροχώρι Θέρμου.

Η εκδήλωση, που αποτελεί παράδοση για την περιοχή, κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Νωρίς το απόγευμα, οι Πετροχωρίτες – αλλά και αρκετοί επισκέπτες – συγκεντρώθηκαν στο αμπέλι για τον καθιερωμένο τρύγο των σταφυλιών.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό, αναβιώνοντας παλιές παραδόσεις και τεχνικές συλλογής των σταφυλιών, οι οποίες περνούν από γενιά σε γενιά.

Αργότερα, η δράση μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών.

Στο παραδοσιακό πατητήρι, οι άνθρωποι του χωριού πατούσαν τα φρέσκα σταφύλια, ενώ τα καφάσια με τα σταφύλια ήταν παρατεταγμένα γύρω από τον χώρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πετροχωριτών, κ. Νίκος Αγρέβης, απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα σε όλους τους παρευρισκομένους. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμο Θέρμου για τη συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού. Χοροί, τραγούδια και τοπικά εδέσματα συνόδευσαν την εκδήλωση!

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Συλλόγου Πετροχωριτών Τριχωνίδας και του Δήμου Θέρμου.

Η Γιορτή Τρύγου και Κρασιού στο Πετροχώρι συνεχίζει να αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για την περιοχή, προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή την πανάρχαια διαδικασία.

thermonews.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News