Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  10:15 πμ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 10:45

Θέρμο: Αγρυπνία για τους μουσικούς της Εκκλησίας (Δευ 30/9/2024 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Θέρμο θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία για τους μουσικούς της Εκκλησίας στο Ναό του Αγίου Δημητρίου

Την Δευτέρα στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:00 το απόγευμα θα γίνει στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στο Θέρμο η καθιερωμένη και ιδιαίτερα λαμπρή αγρυπνία για τους μουσικούς Αγίους της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη, τον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό και τον Άγιο Γρηγόριο τον Δομέστικο.

Οι Άγιοι αυτοί είναι σπουδαίοι συνθέτες και ποιητές, των οποίων τα έργα θαυμάζονται εδώ και πολλούς – πολλούς αιώνες και μένουν αναλλοίωτα και θαυμαστά ως τα σήμερα.

Επίσης, είναι οι προστάτες των Θερμίων ψαλτών και μαθητών της Ψαλτικής Τέχνης στο Θέρμο, γι’ αυτό και οι Θέρμιοι ψάλτες πήραν την πρωτοβουλία να καθιερώσουν εδώ και κάποια χρόνια αυτήν την αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων, αλλά και για να τους ευχαριστούν που τους αξίωσε ο Θεός να γίνουν ψάλτες και τους βοηθούν οι Άγιοι τόσο.

Εξάλλου, το Θερμό έχει μια μεγάλη και μακραίωνη παράδοση στις Τέχνες και τα Γράμματα, με αποκορύφωμα την Τέχνη της Ψαλτικής.

thermonews.gr

Διαβάστηκε 79 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 10:50
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News