Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  10:16 πμ
Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 23:46

Τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας «ψηφίζουν» τηλεκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απόφαση πέρα της ΚΥΑ από τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας

«Ψηφίζουν» τηλεκπαίδευση

Μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μέχρι αύριο στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τα οποία σήμερα θα εξετάσουν και πάλι πως θα συνεχίσουν από την Πέμπτη και έπειτα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε διαδικτυακά την Κυριακή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη του Αγρινίου και των περιχώρων πέριξ αυτού, καθώς επίσης και την ύπαρξη ενεργών κρουσμάτων σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Ο Σύλλογος αποφάσισε να κάνει ισχυρή σύσταση στα μέλη του για την ακόλουθη εβδομάδα, μέχρι και 15 Μαΐου να συνεχίσουν διαδικτυακά και τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: «οφείλουμε λοιπόν:

·         ως απλοί πολίτες να συνεχίσουμε τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

·         ως εκπαιδευτικοί να διδάσκουμε με την υπεύθυνη στάση μας τον τρόπο που πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν οι μαθητές μας.

·         ως υπεύθυνοι φορείς να εκτιμήσουμε τη χρονική απόσταση από τις 10 Μαΐου έως τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που δεν αφήνει περιθώριο για κανένα μαθητή ή καθηγητή να νοσήσει ή να εισέλθει σε καραντίνα. Η υγεία των μαθητών μας αποτελεί προτεραιότητα!» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, λοιπόν, αποφασίστηκαν τα εξής:

·         Να διατηρηθούν τα διαδικτυακά μαθήματα, τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου.

·         Να παραμείνουν τα φροντιστήρια ανοιχτά από τις 10 Μαΐου, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, για να συνεχιστεί η διοικητική τους λειτουργία, ωστόσο τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος παρακαλεί:

·         Όλα τα μέλη του Συλλόγου να τηρήσουν το πλαίσιο της διαδικτυακής εκπαίδευσης και για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υγεία των μαθητών μας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό ή απίθανο ρίσκο.

·         Οι γονείς των μαθητών να ταυτιστούν με το παραπάνω πλαίσιο.

«Διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τη διάδοση του Covid-19 στην περιοχή μας και θα επανεξετάζουμε τις θέσεις και τη στάση μας. Η Υγεία όλων είναι υπέρτατη αξία!».

Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, καθώς και αυτός την Κυριακή έλαβε την απόφαση τουλάχιστον ως αύριο να συνεχίζει τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η Ρούλα αρβανίτη,Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρούλα Αρβανίτη τόνισε: «ξεκινάμε με τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Ο σκοπός μας ήταν να καλέσουμε όσους δίνουν για τα δύο πτυχία. Αποφασίσαμε όμως τουλάχιστον ως και αύριο Τετάρτη να γίνονται τα μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων. Θα επανεξετάσουμε την απόφασή μας και πάλι βλέποντας και τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά, προσπαθούμε να προστατέψουμε τους μαθητές μας καθώς μετά θα έχουμε όλο το χρόνο και την άνεση να βρούμε τους μαθητές μας στα φροντιστήριά μας. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά, ήδη ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο, θα εξεταστούν πάλι οι μαθητές μας στις 22 και 23/5. Πρέπει τα παιδιά να έρθουν στα φροντιστήρια, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε και πως θα κυλήσει η δύσκολη αυτή κατάσταση. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε διαδικτυακά, αλλά με πολύ ζήλο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, και αυτό φαίνεται. Πρέπει να τονωθεί το ψυχολογικό προφίλ των μαθητών, γιατί βιώσαν μια παρατεταμένη απομόνωση. Τα παιδιά μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα αποδείχθηκαν ήρωες, καθώς αντιμετωπίζουν τους στόχους τους με τον καλύτερο τρόπο σε συνάρτηση με τις δυσκολίες που υπάρχουν. Τα self test είναι υποχρεωτικά για να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο, θέλουμε να πιστεύουμε πως γίνονται με τον σωστό τρόπο. Είμαστε αισιόδοξοι, καλό είναι να κάνουμε όλοι λίγο υπομονή για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

foto alfavita.gr     

sinidisi.gra

Διαβάστηκε 340 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News