Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  4:32 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 22:53

Μεσολόγγι: Μετακομίζουν στο ΚΑΠΗ εμβολιαστικές γραμμές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά το αλαλούμ των καθυστερήσεων

Μετακομίζουν στο ΚΑΠΗ εμβολιαστικές γραμμές

«Πράσινο φως» για την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μετά την απαράδεκτη εικόνα της Τετάρτης και τις πολύωρες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι προχθεσινές απαράδεκτες εικόνες έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου πολίτες συνεπείς στο εμβολιαστικό τους ραντεβού περίμεναν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τέσσερις ώρες προκειμένου να εμβολιαστούν, ώστε οι αρμόδιοι να αρχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνση που υποδείκνυαν όλοι το προηγούμενο διάστημα οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής.

Ήδη χθες η κατάσταση εξομαλύνθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να συνδράμουν στο έργο των έξι νέων εμβολιαστικών γραμμών μετακινήθηκαν τέσσερις γιατροί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, ενώ αναμένονται και μετακινήσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Πάντως παρά τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου έγιναν 600 εμβολιασμοί την Τετάρτη, ενώ ανάλογος ήταν και ο χθεσινός αριθμός των εμβολιασμών (σημειωτέον από 170 περίπου που γίνονταν μέχρι πρόσφατα).

Την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία, αναμένεται για να επιλυθούν οριστικά και τα χωροταξικά ζητήματα που ανακύπτουν με τη λειτουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αναμένεται να «μετακομίσουν» τρεις εμβολιαστικές γραμμές από το Νοσοκομείο στο χώρο του ΚΑΠΗ, που παραχωρείται για το σκοπό αυτό από το Δήμο Μεσολογγίου. Ήδη γίνονται κάποιες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε όταν θα λειτουργήσει το μίνι εμβολιαστικό κέντρο στο ΚΑΠΗ να υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες μέσω της πλατφόρμας για τη «μετάθεση» των ραντεβού και την ανάλογη ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, πέρα από τις μετακινήσεις προσωπικού από τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εξετάζεται η απασχόληση ιδιωτών γιατρών με χρηματοδότηση από την 6η ΎΠΕ και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή και του Στρατού όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου έξω από το εμβολιαστικό κέντρο (με σκηνές, καθίσματα αναμονής κτλ), αλλά ενδεχομένως και με υγειονομικό προσωπικό, που υπηρετεί στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.

Καλύτερη η εικόνα στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου επίσης προστέθηκαν αρκετές νέες εμβολιαστικές γραμμές, η εικόνα τόσο προχθές όσο και χθες ήταν πολύ καλύτερη και δεν παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου το πρόβλημα μοιάζει να είναι περισσότερο χωροταξικό καθώς οι διαθέσιμοι χώροι με δεδομένη την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου δεν κρίνονται επαρκείς.

Νοσοκομείο Μεσολογγίου :

Αναφορά στον Εισαγγελέα από τους εργαζόμενους για το συγχρωτισμό στο εμβολιαστικό κέντρο

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με τη λειτουργία έξι νέων εμβολιαστικών γραμμών, που προστέθηκαν στις δύο γραμμές που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα. Η έλλειψη προσωπικού για τη στελέχωση των νέων εμβολιαστικών γραμμών, αλλά και η έλλειψη χώρων είχαν ως αποτέλεσμα χθες να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα εμβολιαστικά ραντεβού και να παρατηρείται συνωστισμός έξω από το εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον Δ. Τουμαρά από το Σωματείο Εργαζομένων, που μίλησε στη «Σ», από το Σωματείο των Εργαζομένων εκτέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα όλα τα δεδομένα που καθιστούν ανέφικτο και προβληματικό το σχεδιασμό για τη λειτουργία οκτώ συνολικά εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. «Τίθεται πλέον ένα μεγάλο ζήτημα συγχρωτισμού, γιατί όταν υπάρχουν πάνω από 600 ραντεβού και πολλοί έχουν ένα τουλάχιστον συνοδό μιλάμε ίσως και για 1.000 άτομα, που προσέρχονται στο Νοσοκομείο» αναφέρει ο Δ. Τουμαράς και προσθέτει ότι «την ώρα που στην περιοχή υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και το Νοσοκομείο δέχεται καθημερινά δεκάδες ύποπτα κρούσματα, η λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών υπό αυτές τις συνθήκες και η προσέλευση τόσων πολιτών στο χώρο του Νοσοκομείου εκθέτει όλους σε μεγάλο κίνδυνο».

Όπως έχει αναφερθεί από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου θα πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου και να μετακινηθούν σε άλλο χώρο τουλάχιστον τρεις εμβολιαστικές γραμμές από το Νοσοκομείο στο χώρου του ΚΑΠΗ που παραχωρείται από το Δήμο Μεσολογγίου.

Ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία

Μαζί με τα ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, 80 νέα κρούσματα την Τετάρτη, 121 νέα κρούσματα χθες, η Αιτωλοακαρνανία καταγράφει ρεκόρ και στους εμβολιασμούς. Και είναι τουλάχιστον παρήγορο ότι ακολουθεί την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας συνολικά. Έτσι στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε και ρεκόρ εμβολιασμών, καθώς πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 1.940 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.237 αφορούσαν την πρώτη δόση του εμβολίου και οι 703 τη δεύτερη δόση.

Διπλάσιος αριθμός εμβολιασμών κατά του κορονοϊού από τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών έγινε την Τετάρτη, 5 Μαΐου, στο σύνολο της χώρας. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, έγιναν μέσα σε μία ημέρα 108.576 εμβολιασμοί, αριθμός ρεκόρ για την χώρα μας. Από αυτούς οι 57.999 ήταν για την πρώτη δόση και 50.577 έλαβαν την δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.