Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:10 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 21:27

Ανάσταση: Σχισματικοί και πλανεμένοι κυρίως προκαλούν το σάλο (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σχισματικοί και πλανεμένοι κυρίως, προκαλούν σάλο για την Ανάσταση. Ποιος ήταν ο ακριβής χρόνος της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού; Τι λέει το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Ματθαίου και πώς ερμηνεύουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας το χωρίο αυτό; Πότε έγινε η Ανάσταση του Κυρίου μας ημών Ιησού Χριστού σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης, Άγιο Ιερώνυμο, Άγιο Κύριλλο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και άλλους Αγίους της Εκκλησίας μας; Υπάρχει κάποιος Ιερός Κανόνας της Εκκλησίας μας ή κοινή παραδοχή στους Πατέρες της Εκκλησίας μας; Η Καινή Διαθήκη τι λέει γι’ αυτό το θέμα; Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση της Εκκλησίας μας, πότε αρχίζει η ημέρα της Κυριακής του Πάσχα; Πώς μετράμε τρεις ημέρες για την παραμονή του Ιησού Χριστού στον Άδη; Τι περιγράφει για την ώρα της Ταφής του Ιησού ο Απόστολος Λουκάς στο Ευαγγέλιο; Γιατί άλλαξε η παράδοση της Εκκλησίας μας για την ώρα της Αναστάσεως; Πότε έγινε αυτή η αλλαγή; Σχισματικοί και πλανεμένοι μιλούν ότι φέτος το 2021 θα εορτάσουμε το Πάσχα μαζί με τους Εβραίους. Σχισματικοί και πλανεμένοι μιλούν για δυο Θείες Λειτουργίες το Μεγάλο Σάββατο.

Τι ισχύει πραγματικά; Τελικά μήπως οι σχισματικοί και οι πλανεμένοι προσπαθούν να μπερδέψουν και να διχάσουν τους πιστούς; Όλες τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο βίντεο.

--

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov

Trikorfo Fokidos, Greece

Διαβάστηκε 839 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News