Σάββατο, 27η Νοεμβρίου 2021  5:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 17:35

Αυτό είναι το μυστικό: Τα 5 πράγματα που δεν απασχολούν καθόλου τους επιτυχημένους ανθρώπους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν πολλές πτυχές της επιτυχίας. Ανεξάρτητα, όμως, με το πώς ορίζει κανείς την επιτυχία, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία οι επιτυχημένοι άνθρωποι αδιαφορούν παντελώς, ίσως αυτό να είναι και το «μυστικό» της επιτυχίας τους.

1. Για τη γνώμη των άλλων
Η αλήθεια είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι προθέσεις των άλλων δεν έχουν καμία σημασία για το δικό τους ταξίδι στη ζωή, ανεξάρτητα με το πόσο καλά είναι τα κίνητρά τους. Ξέρουν τι θέλουν να επιτύχουν και πώς θα το επιτύχουν, οπότε ζητούν μόνο συγκεκριμένες συμβουλές όταν τις έχουν ανάγκη. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποφασίζουν τι θέλουν να κάνουν, ζητούν συγκεκριμένες οδηγίες και προχωρούν.

2. Για μεγαλεπήβολα σχέδια
Όσοι παρακολουθούν τα επιχειρηματικά δρώμενα και συμμετέχουν σε συνέδρια ή φόρα έχουν γίνει πολλές φορές μάρτυρες παρουσιάσεων από επιχειρηματίες με μεγάλους στόχους και σχέδια. Οι επιτυχημένοι, όμως, γνωρίζουν ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδια και οι φιλοδοξίες τους για το τι θέλουν να πετύχουν μία μέρα είναι άσχετες, οπότε δεν τα συζητούν. Ξέρουν ότι τα σχέδια μπορεί να αποτύχουν και ότι οι άνθρωποι μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Ξέρουν ότι πολλά από αυτά που συζητούνται τελικά δε γίνονται πραγματικότητα, οπότε δεν τους αρέσει να υπόσχονται κάτι και τελικά να μην τηρούν την υπόσχεσή τους. Έτσι, εργάζονται σκληρά για ανακοινώνουν τα νέα όταν αυτά υπάρχουν. Άλλωστε, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των φιλοδοξιών και των επιτευγμάτων και η απόσταση μεταξύ τους είναι η σκληρή δουλειά.

3. Για μικροπράγματα
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο που έχουν φτάσει επειδή είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα σημαντικά πράγματα από τα μικροπράγματα, τις ανούσιες δραστηριότητες, τις προτεραιότητες άλλων ανθρώπων και, ταυτόχρονα, τα σχέδια και τις δράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επίσης, είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα σε κάτι που είναι σημαντικό και κάτι που είναι επείγον όταν αποφασίζουν πώς θα ξοδέψουν το χρόνο τους και ξεκινούν με το σημαντικότερο και όχι με αυτό που θα τελειώσει πιο γρήγορα. Μετρούν την επιτυχία με βάση το αποτέλεσμα και την αποτελεσματικότητα και όχι με το χρόνο που δουλεύει κανείς.

4. Για να έχουν δίκιο
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να έχουν πάντα δίκιο. Ίσα ίσα που κάποιες φορές θέλουν να αποδεικνύεται ότι κάνουν λάθος. Θέλουν να ακούν άλλες απόψεις και προοπτικές πάνω σε ένα θέμα, καθώς και τρόπους για να προσαρμόσουν τη δράση τους και να αναπτυχθούν. Αγαπούν τις προκλήσεις και οι απόψεις τους επιδέχονται τροποποιήσεων. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν την αξία του χρόνου τους και αποχωρούν από οποιαδήποτε κατάσταση κλιμακώνεται δημιουργώντας απλά μία ανούσια διαμάχη. Δεν αναζητούν καβγάδες και έρχονται σε αντιπαράθεση μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Μπορούν να συμφωνήσουν… ότι διαφωνούν και να μη χάσουν τον ύπνο τους για κάποια διαμάχη.

5. Για να ευχαριστήσουν τους πάντες
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να χάνουν το χρόνο τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να λένε όχι. Αποχωρούν από ομαδικές συζητήσεις, λένε όχι σε προσκλήσεις και σε οτιδήποτε δεν υπηρετεί το σκοπό τους. Ξέρουν πολύ καλά ότι η απόρριψη δεν είναι προσωπική και περιμένουν από τους άλλους να το καταλάβουν. Επίσης, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι ότι πρέπει να κάνουν καθώς γνωρίζουν το σκοπό τους και το πότε χρειάζονται μία δεύτερη άποψη.

pronews.gr

Διαβάστηκε 4265 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα