Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:59 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 22:13

Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό: Οι μελέτες κρίνουν το «σαφάρι» της χρηματοδότησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι απάντησε ο Υπουργός Υποδομών στην ερώτηση του Δ. Κωνσταντόπουλου – Καραμανλής: Οι μελέτες της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό θα δώσουν εικόνα για τον τρόπο χρηματοδότησης

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Συζητήθηκε χθες η Επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή αναφορικά με την «Κατασκευή του Οδικού Άξονα «Πλατυγιάλι-Ιόνια Οδός-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία-Ε65».

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, που αποτελεί μέρος του εν λόγω οδικού άξονα. Με την πολιτική βούληση του Υπουργείου να προχωρήσει το έργο, αφού όπως αποκάλυψε προ μερικών εβδομάδων η «Σ» το έργο της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικού επιπέδου, το Υπουργείο θα προχωρήσει τις μελέτες, οι οποίες όπως είπε χθες ο Κ. Καραμανλής θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία του έργου.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής αρχικά ανέφερε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι στην όποια σύνδεση από το Πλατυγιάλι μέχρι τη Λαμία και τον «Ε65» είναι η διασύνδεση της «Ιόνιας Οδού» με το Αγρίνιο, σημειώνοντας ότι το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, όπως σημείωσε, ο τρόπος χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου έχρηζε προσεκτικής εξέτασης, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του. Τόνισε ότι με δική του απόφαση χαρακτηρίστηκε ως έργο ειδικού και σημαντικού εθνικού επιπέδου και έτσι από τον προγραμματισμό της Περιφέρειας να περάσει στον προγραμματισμό του Υπουργείου.

Οι αστερίσκοι της βιωσιμότητας και των τεχνικών χαρακτηριστικών, που θα κρίνουν τη χρηματοδότησης
Η σύνδεση, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υποδομών, «Ιόνιας Οδού» με Αγρίνιο αποτελεί ένα έργο το οποίο αρχίζει να υλοποιείται και να γίνεται πράξη. Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι ένα έργο 20,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 13,5 χιλιόμετρα και της Περιφέρειας Αγρινίου 7 χιλιόμετρα και προβλέπονται απαλλοτριώσεις 1.400 στρεμμάτων.

Ό,τι μελέτες υπάρχουν δεν έχουν επικαιροποιηθεί, είπε ο Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «στις μελέτες περιλαμβάνεται η μελέτη κόστους-οφέλους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αν θέλουμε να πάρουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυκλοφοριακή έρευνα, καθώς και η έρευνα προέλευσης και προορισμού». «Αυτά» εξήγησε ο Υπ. Υποδομών «θα μας δώσουν μία πολύ σαφή εικόνα για το κατά πόσο το έργο είναι χρηματοδοτήσιμο και ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχουμε για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, έτσι ώστε να πετύχουμε χρηματοδότηση από τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής

«Έργο δύσκολο και ακριβό»
Έργο δύσκολο και ακριβό, χαρακτήρισε ο Κ. Καραμανλής σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. «Γι’ αυτόν τον λόγο, οι υπηρεσίες του Υπουργείου όφειλαν να προβούν στις απαραίτητες μελέτες και να ακολουθηθεί η βέλτιστη λύση, καθώς και να υλοποιηθεί το έργο αυτόμε τις καλύτερες τεχνικοοικονομικές προϋποθέσεις προς όφελος και του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και των πολιτών της περιοχής». Και πρόσθεσε : «Όποιος έρθει και πει ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για αυτό το έργο, ψεύδεται σε αυτή τη φάση. Δεν έχουμε χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή και θέλω να είμαι σαφής. Απλώς κάνουμε μια μελέτη με τον τρόπο αυτόν, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε χρηματοδότηση από την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027».

Γιατί όχι το Ταμείο Ανάκαμψης
Ο Δ. Κωνσταντόπουλος ρώτησε τον Υπουργό γιατί ενώ εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης και το βόρειο τμήμα του Ε65, εξαιρέθηκε ο οδικός άξονας Πλατυγιαλίου-Αγρινίου-Καρπενησίου-Λαμίας και έμεινε εκτός. Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν εντάσσονται έργα οδικού δικτύου και ότι τα τμήματα του Ε65 και του ΒΟΑΚ εντάχθηκαν λόγω περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Το πακέτο των μελετών του άξονα: 20 εκατ. από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Το συνολικό πακέτο των μελετών για το άξονα Αστακός – Λαμία έχει προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Υποδομών δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη μελέτη βελτίωσης της εθνικής οδού Λαμίας-Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, τη μελέτη βελτίωσης εθνικής οδού Καρπενησίου-Αγρινίου στο τμήμα Καρπενήσι-Άγιος Βλάσιος, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και μελέτη σύνδεσης Αγρινίου με Ιόνια Οδό, με τις συμπληρωματικές μελέτες στο τμήμα Ιόνια Οδός- Γουριά- Πλατυγιάλι-Αστακός, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Ζήτησε χρονοδιαγράμματα ο Δ. Κωνσταντόπουλος

«Έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας»
Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι ο Οδικός Άξονας «Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία-Ε65» ανήκει στους αναγνωρισμένους διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες από το 1995 και αποτελεί ένα έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας. Και τούτο διότι ο άξονας θα συνδέσει το Πλατυγιάλι και την Ιόνια οδό με την ΠΑΘΕ και τον Ε65, τον δυτικό με τον ανατολικό άξονα, τη Δυτική και Νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, το Ιόνιο με το Αιγαίο Πέλαγος. Αυτό το έργο, ωστόσο, όπως ανέφερε ο Βουλευτής, παρά την τεράστια σημασία του έχει μείνει μια απλή υπόσχεση.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι για τη σύνδεση του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, υπάρχει έτοιμη εγκεκριμένη μελέτη από το 2010, με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Μέχρι σήμερα ωστόσο, όπως σημείωσε, έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μόνο ένα κομμάτι 6,5 χλμ και αυτό ακόμα όμως, είχε σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες και ουδέποτε δόθηκε στην κυκλοφορία.

Περαιτέρω, συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς οι κάτοικοι αναγκάζονται να μετακινούνται σε αποστάσεις 25 χλμ (δυτικά ή ανατολικά του Αγρινίου) στην παλιά εθνική, για την είσοδο στην Ιόνια Οδό. Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό να δώσει το χρονοδιάγραμμα με το οποίο κινείται το Υπουργείο στο εν λόγω έργο, ποια είναι η πηγή της χρηματοδότησής του και εάν πρόκειται να ενταχθεί στον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 510 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.