Τρίτη, 1η Οκτωμβρίου 2024  1:22 μμ
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 10:57

Αγρίνιο: σκέψεις για κατεδάφιση του κτιρίου του Οργανισμού Καπνού και…τένις στα παλαιά σφαγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της πόλης του Αγρινίου συζητήθηκαν προ ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων έδωσαν την αφορμή στον δήμαρχο να εκφράσει αποφάσεις και…ενδιαφέρουσες σκέψεις όπως για παράδειγμα για το κτίριο του πρώην Οργανισμού Καπνού στην οδό Μακρή που έχει παραχωρηθεί από το 2012 στον δήμο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα να πάρει ο δήμος αυτό το κτίριο», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου καθώς το οίκημα δεν αξιοποιήθηκε για το σκοπό που διεκδικήθηκε ενώ έχει υποστεί πολλές φθορές και εγκυμονεί κινδύνους (πτώσεις σοφάδων κλπ).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο τo κτίριο θα κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα αν ανακατασκευαστεί και δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, εξάλλου δεν έχει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Με αυτό το σκεπτικό ο Γ.Παπαναστασίου εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να κατεδαφιστεί και ο χώρος να γίνει κοινόχρηστος με υπόγειο πάρκινγκ. Ξεκαθάρισε πως πρόκειται για σκέψεις αλλά αναμένεται το ζήτημα να εχει συνέχεια.

Συζητήθηκε ωστόσο στη συνεδρίαση και το ενδεχόμενο αλλαγών στο χώρο των παλαιών σφαγείων.

Αφορμή στάθηκε ερώτηση του συμβούλου της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργου Καραμητσόπουλου που ζήτησε αναβάθμιση της περιοχής που ειναι το πάρκινγκ με τη δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών δίπλα στην παιδική χαρά μιας και η πόλη έχει έλλιεψη αθλητικών χώρων ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε και σταθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο δήμαρχος αφού επεσήμανε πως η παιδική χαρά είναι πλέον εξαιρετική μετά την ανακατασκευή της και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν βανδαλισμοί ανέφερε πως σχεδιάζεται η δημιουργία δύο γηπέδων τένις ωστόσο θα διατηρηθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκινγκ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 415 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News