Τρίτη, 1η Οκτωμβρίου 2024  3:25 μμ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 15:00

Σε δράση το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: σύσκεψη, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και απεργία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά δράσεων αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε το διοικητικό του συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το εργατικό κίνημα.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε αναφέρεται:

«Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου συζήτησε και εκτίμησε τη δράση του το προηγούμενο διάστημα  και την κατάσταση που επικρατεί στους εργαζόμενους  και τους χώρους δουλειάς, τα χαμηλά μεροκάματα, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την ακρίβεια  που εξανεμίζει  το ήδη  πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων .

Επίσης για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία , την Παλαιστίνη, το Λίβανο και το μακέλεμα των λαών   από Η.Π.Α- ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και το κράτος-  δολοφόνο του Ισραήλ με τη συμμετοχή  και της χώρας μας  πληρώνοντας από τις τσέπες του ελληνικού λαού  δις ευρώ  για  εξοπλισμούς και αποστολές.

Συζητήθηκε ακόμα  το ζήτημα των πλειστηριασμών, η κατάσταση  στην πρωτοβάθμια  φροντίδα υγείας  και  τα προβλήματα στην παιδεία.

Στη συνεδρίαση του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις :

– Συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που  αποφάσισε η Ε.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε.,  μετά από  πρόταση  των δυνάμεων  του ΠΑΜΕ,  το Νοέμβρη , διεκδικώντας λύσεις  στα αιτήματά  μας για  ουσιαστικές αυξήσεις  σε μισθούς και μεροκάματα ,  υπογραφή  Σ.Σ.Ε. , 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο, μέτρα κατά της ακρίβειας , μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

– Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση  του Ε.Κ.Α. το Σάββατο 5 Οκτώβρη  και ώρα 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής  στα σωματεία , στους φορείς  και το λαό της πόλης  μας  να διαδηλώσουμε ενάντια στην  εμπλοκή της χώρας μας  στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους , στην συμμετοχή στο ΝΑΤΟ που από Δευτέρα  30 Σεπτέμβρη  έχει ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή   άσκηση  με τη συμμετοχή 13 χωρών  και 140 πολεμικών αεροπλάνων  και πάνω  από 1.500 άτομα προσωπικό  με την ονομασία « Ramstein flag 24» .

Για την από κοινού καλύτερη οργάνωση  και δράση  για τα ζητήματα  των Σ.Σ.Ε., την κατάσταση στην πρωτοβάθμια  φροντίδα υγείας , τους πλειστηριασμούς  της πρώτη κατοικίας, την κατάσταση  και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουμε  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  και όλα τα παραπάνω  το Ε.Κ.Α. καλεί  όλα τα σωματεία  και τους φορείς  του νομού σε ευρεία σύσκεψη  τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη  και ώρα 6:30  μ.μ. στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Ε.Κ.Α.

Καλεί τα σωματεία και τους συλλογικούς φορείς να συνεδριάσουν τα Δ.Σ.  και να πραγματοποιήσουν  Γενικές Συνελεύσεις  παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής.

Συνάδελφοι, με  την οργάνωση  και  το συντονισμένο αγώνα μας  μπορούμε  να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική  της κυβέρνησης  που εφαρμόζει  τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου  και της Ε.Ε.  έχοντας τη στήριξη  των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Το Ε.Κ.Α.  στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων   σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πρώτο σταθμό την απεργία των υγειονομικών στις 17 Οκτώβρη και την απεργία  που κήρυξε η Ομοσπονδία  οικοδόμων  για τις 8 Νοέμβρη .

Θέλουν συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω».

H πρόσκληση φορέων σε σύσκεψη στις 7/10:

«Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε ευρεία  σύσκεψη τα σωματεία , τους συλλόγους και τους φορείς του νομού  για την από κοινού δράση  και οργάνωση της πάλης  στους εξής βασικούς άξονες  :

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα   και τις συντάξεις  που να  καλύπτουν  τις ανάγκες μας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων  και της υποχρεωτικής  εφαρμογής τους. Υπογραφή  Σ.Σ.Ε. σε κάθε χώρο δουλειάς που θα  κατοχυρώνουν  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς , σταθερό  εργάσιμο χρόνο, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο.
  • Μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού στη δουλειά, στη γειτονιά , παντού.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης  από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες και της χώρας μας.
  • Πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, φτηνή στέγη για όλους.
  • Να μπει φρένο στις αυξήσεις  στην Ενέργεια και στο νερό.
  • Άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα  7 Οκτώβρη 2024 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα  συνελεύσεων του Ε.Κ.Α».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 56 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News