Κυριακή, 3η Ιουλίου 2022  8:52 μμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 18:55

Η τέχνη του χαρταετού | Κατασκευή βήμα-βήμα (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το έθιμο το οποίο χαρακτηρίζει την έναρξη της Σαρακοστής επιτάσσει καλή διάθεση και στοιχειώδεις ικανότητες.

Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα.

Στην χώρα μας έφθασε δια μέσου των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και των λιμανιών της Ανατολής (Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Χίο) εκεί όπου υπήρχε η δυνατότητα εξεύρεσης χρωματιστού χαρτιού και σπάγκου.

Τα κύρια μέρη ενός χαρταετού είναι τρία. Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει να μιλούν για το σκελετό, τα ζύγια ή την ουρά. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου χαρταετό, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες που μας δίνει ο Γιώργος Καρακώστας και να τις εφαρμόσεις με προσοχή.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.Καλό είναι επίσης να φοράτε γάντια όταν πετάτε χαρταετό, γιατί καθώς το σχοινί ξετυλίγεται πολύ γρήγορα μπορεί να πληγώσει τα χέρια σας.

Τέλος, μία ευχή: Καλά Κούλουμα και…. αμόλα καλούμπα!

 

Διαβάστηκε 217 φορές
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα