Τρίτη, 1η Οκτωμβρίου 2024  3:28 μμ
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 14:41

Εστίαση: Σε αδιέξοδο οι καταστηματάρχες, το επόμενο βήμα μετά την προσφυγή στο ΣτE

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε απόγνωση έχει οδηγήσει η πανδημία τους εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ και κέντρων αναψυχής, καθώς εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown στην εστίαση αδυνατούν να λειτουργήσουν έστω και στοιχειωδώς τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των «ζημιών» που έχουν υποστεί.

Το δράμα στο κλάδο της εστίασης δεν έχει προηγούμενο κι οποιαδήποτε πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, καθίσταται εκ των πραγμάτων παρακινδυνευμένη. Η υποστήριξη που περίμεναν οι καταστηματάρχες από την Πολιτεία είναι ελάχιστη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι οργανισμοί κοινής ωφελείας, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, κόβουν τις παροχές στερώντας από τους επιχειρηματίες την οποιαδήποτε ελπίδα επιβίωσης τους.

Γι΄ αυτό ως έσχατη λύση, αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν την ακύρωση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (αρ. 17698/09.03.2021) ως αντισυνταγματική στο σκέλος που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

«Έπειτα από ένα χρόνο αλλεπάλληλων μηνυμάτων μας προς την κυβέρνηση, διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι η οικονομία, τουλάχιστον στον δικό μας κλάδο, καταρρέει» δηλώνει στο DNews η πρόεδρος του προσφεύγοντος Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ) Νίκη Κωνσταντίνου και συνεχίζει:

«Είναι τόσα πολλά πλέον τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες καθημερινά που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Θεωρούμε ότι σε μια ευνοούμενη χώρα, δεν μπορείς να βγεις στο δρόμο και να αυξήσεις τη διασπορά του ιού, άρα επιλέγουμε τη δικαστική οδό ώστε να βρεθεί μια λύση για να διασωθούμε και να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε ισότητα και ισονομία».

Κατά την κ. Κωνσταντίνου, «η λύση είναι να διαπιστωθεί ότι έχει προκύψει σοβαρό και μη αναστρέψιμο πρόβλημα πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συζητηθεί η διαγραφή των χρεών μας δηλαδή η ουσιαστική μας υποστήριξη και όχι με τις επιστρεπτέες προκαταβολές αφού πρόκειται για δάνεια τα οποία μάλιστα λάβαμε μόνο το 50% όσων τα ζητήσαμε».

«Θέλουμε να ανοίξουμε με όρους και μέτρα γιατί δεν γίνεται να είναι κλειστό το εστιατόριο, ο ΔΕΔΗΕ να κόβει το ρεύμα και παράλληλα το σούπερ μάρκετ να πουλάει έτοιμα γεύματα», καταλήγει.

Ειρήνη Μιλή - dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 243 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News