Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  5:10 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 09:27

"Αιτωλοακαρνανία, Μαγευτικές Περιπλανήσεις": Η ομάδα που προβάλλει και αναδεικνύει τον Νομό μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ομάδα που δημιουργήθηκε την εποχή της Καραντίνας, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της να βγαίνουν έξω, να ασχολούνται με το χόμπι της φωτογραφίας, αναδεικνύοντας ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την κ. Όλγα Καρβελά η οποία ξεκίνησε την ομάδα μαζί με μαθητές της, μιας και είναι καθηγήτρια Αγγλικών.

ολγα 1

Κα Καρβελά, πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε την ομάδα.

Λόγω της καραντίνας, έπρεπε να βρούμε κάποιους τρόπους να βγαίνουμε έξω και να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Και επειδή πάρα πολλοί, πάρα πολλά παιδιά, πάρα πολλά άτομα από τον κύκλο αυτόν που δημιουργήθηκε, ασχολούνται με τη φωτογραφία, το βρήκαμε σαν τρόπο εξόδου και να καλλιεργήσουμε και το χόμπι μας. Εν ολίγοις, η ομάδα έγινε από εμένα και μια ομάδα μαθητών μου οι οποίοι με βοηθάνε ακόμα και σήμερα.

Ποιός είναι ο σκοπός και ο στόχος της ομάδας;

Η ομάδα αυτή έγινε για να αναδείξουμε την περιοχή μας και τον Νομό μας ώστε να μας γνωρίσει ο κόσμος, να δούνε τις ομορφιές του τόπου μας και να μπορέσουν οι ιθύνοντες και η πολιτεία να βοηθηθούν και να ασχοληθούν λίγο με την ανάδειξη του τόπου μας.

Είχατε δυσκολίες όταν αρχίσατε τη δημιουργία της;

Επειδή η ομάδα δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, όλοι το πήραν με χαρά γιατί είχαν μια ασχολία, έναν τρόπο να βγαίνουν έξω, το έβλεπαν σαν διέξοδο.

αρχ θεατρ στρατου

Σε τι διαφέρει μια ομάδα από έναν σύλλογο;

Λοιπόν, ο σύλλογος θεωρώ ότι είναι πιο επίσημος. Ένας σύλλογος θα βοηθηθεί και από την πολιτεία, θα βοηθηθεί και από άλλους φορείς και από άλλους παράγοντες, ενώ η ομάδα συντηρείται αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη που την αποτελούν.

Άλλες δράσεις της ομάδας;

Λοιπόν, ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και κάνουμε κάποιους περιπάτους και κάποιες εκδρομές. Επίσης κάποια ανταμώματα με ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τη φωτογραφία και θέλουν να βοηθήσουν.

αμφιλοχια

Πόσα άτομα αριθμεί η ομάδα;

Η ομάδα μας στο Facebook έχει γύρω στα 2000 άτομα περίπου αυτή τη στιγμή. Eίναι αρκετά καλά μπορώ να πω. Έχουμε μέλη και εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Πολλά από αυτά τα άτομα ζητάνε πληροφορίες για όταν θα έρθουν για να επισκεφτούν τον τόπο μας, σχετικά με το που θα δούν αξιοθέατα, που θα πάνε για φαγητό, για διασκέδαση κλπ.

Πώς βλέπεις την Αιτωλοακαρνανία σήμερα;

Θα μπορούσε να είναι τόπος προορισμού η Αιτωλοακαρνανία γιατί έχει πάρα πολλά να προσφέρει αλλά δεν έχει καμία βοήθεια από την πολιτεία. Κάτι που πρέπει να αλλάξει. Έχει πλούτο, έχει θέατρα, έχει ιστορία, έχει θάλασσα και όλα αυτά έχουν μείνει αναξιοποίητα. Εμείς με την εθελοντική μας δράση συμβάλλουμε όσο μπορούμε στο να προβάλλουμε όσο μπορούμε τον Νομό μας, ώστε να πετύχουμε κάτι.

λιμνοθαλασσα

Άρα λοιπόν πρέπει να οργανωθούμε.

Φυσικά και πρέπει να οργανωθούμε και αυτό είναι, όπως είπα νωρίτερα, ένα μικρό βήμα, να το δούνε και οι αρμόδιοι, να το δει και η πολιτεία και όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά για την Αιτωλοακαρνανία μας.

Να καλέσετε κάποια άτομα στην ομάδα σας.

Φυσικά και θα ήθελα να προσκαλέσω άτομα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν φυσικά και τον κύριο Δήμαρχο και άλλα άτομα από τη Δημοτική αρχή και από την πολιτεία γενικότερα. Νομίζω ότι πρέπει όλοι μαζί να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι. Να ενεργοποιήσουμε την πολιτεία και όλους τους υπεύθυνους να κοιτάξουν τα συμφέροντα του τόπου μας.

Επισκεφθείτε την ομάδα στο facebook πατώντας εδώ

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

Διαβάστηκε 338 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 11:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033