Σάββατο, 27η Νοεμβρίου 2021  6:27 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 09:44

Τρία βραβεία απέσπασε η ταινία του Γιώργου Λουριδά "Ο Πηλός και η Κοπέλα" στο Cannes World Film Festival - Remember the Future

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λουριδά που γυρίστηκε εξ΄ολοκλήρου στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου απέσπασε τρία βραβεία στο Cannes World Film Festival - Remember the Future.

1) Καλύτερου Σκηνοθέτη "Best Director for an indie short film" στον Γιώργο Λουριδά

2) Καλύτερου Τραγουδιού "Best Song" στον Χρήστο Ντανάκα και Γιώργο Ψωμιάδη (George Breadman)

3) Καλύτερου Ερμηνευτή "Best Singer" στον Γιώργο Ψωμιάδη (George Breadman)

βραβειο 1

βραβειο 2

βραβειο 3

Αξίζει να σημειωθεί οτι αυτή είναι η δεύτερη ταινία που γυρίζει ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης στην περιοχή του Αγρινίου, καθότι είχε προηγηθεί και η ταινία "Βρες τα φτερά σου" η οποία ήταν μια συνδημιουργία των μαθητών του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Agrinio Film Workshop που διευθύνει ο ίδιος. Στην ταινία αυτή μέχρι στιγμής, ειδική μνεία Β' γυναικείου ρόλου, απέσπασε στο International symbolic film festival της Ρωσίας η Γεωργία Καποπούλου.

koino

provoli

Η ταινία "Ο Πηλός και η Κοπέλα" προβλήθηκε στον αύλειο χώρο των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων το Σάββατο 25 Σεπτεβρίου 2021 με μεγάλη συμμετοχή του Αγρινιώτικου και όχι μόνο κοινού. Στην εκδήλωση προβλήθησαν επίσης και βίντεο με τους μονολόγους που συμμετείχαν στο 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου.

Μερικές φωτό απο την εκδήλωση:

images 01

images 07

images 02

Τον σκηνοθέτη προλόγησε η κυρία Κασσάνδρα Παναγιωτακοπούλου, υποδιευθύντρια του Παπαστρατείου Γυμνασίου και μουσικός

images 03

Ο Γιώργος Λουριδάς με την ηθοποιό του Χριστίνα Γαλανοπούλου

images 04

Ο Γιώργος Λουριδάς με την ομάδα Κινηματογραφικών Μονολόγων, από αριστερά Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Δέσποινα Ζαρκάδα, Μέλισσα Άννα Σελεβίστα, Γεωργία Καποπούλου, Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου,Σταυρίνα Βασιλοπούλου, Χριστόφορος Καμμένος και Λίλιαν Παπαδημητρίου. (από την φώτο λείπει η Ευτυχία Πατσιαλού που προστέθηκε λίγο αργότερα)

images 05

Ο σκηνοθέτης με μέλη της ομάδας του Πηλού και της Κοπέλας, από αριστερά Έλλη Χριστοδούλου, Χριστόφορος Καμμένος, Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, Χριστίνα Γαλανοπούλου

images 06

Ο σκηνοθέτης με τον γλύπτη Βασίλη Παπασάικα

 

Τελικά φαίνεται ότι το Αγρίνιο "γράφει" κινηματογραφικά και τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι η υποστήριξη αυτών που εργάζονται για αυτό, απο φορείς και πολίτες. Ο Γιώργος Λουριδάς καταγόμενος απο την Καλαμάτα, ενθουσιασμένος απο την περιοχή μας και τα πρόσωπα που γνώρισε, επιθυμεί εκτός των άλλων να γυρίσει και ταινία μεγάλου μήκους εδώ. Είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να υποστηρίξουμε πάσει δυνάμει. Μόνο καλό θα κάνει αυτό στην περιοχή μας. Μην ξεχνάμε ότι το φυσικό ανάγλυφο της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται για σκηνικά οποιασδήποτε κινηματογραφικής παραγωγής.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 564 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 09:47
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής, σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή" και "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα