Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:39 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 00:03

Ολες οι πληροφορίες σχετικά με τα Self - Test Κορωνοϊού απο τον φαρμακοποιό κ. Κώστα Κύρκο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενα απο τα πιό επίκαιρα θέματα αυτή την εποχή είναι η χρήση των Self-Test για την διάγνωση φορέων του Κορωνοϊού με σκοπό την μείωση της εξαπλωσής του και της προστασίας των πολιτών. Η Χρύσα Σπαή και το AitoloakarnaniaBest.gr μίλησε για το θέμα αυτό με τον φαρμακοποιό κ. Κώστα Κύρκο θέλοντας να παρέχει χρήσιμες και ασφαλείς πληροφορίες στο αναγνωστικό μας κοινό.

images 09

Κύριε Κύρκο πείτε μας λίγα λόγια για το self test

Είναι το μέσο για γρήγορη και αξιόπιστη ανίχνευση του covid 19. Στοχεύει κυρίως στην ανίχνευση των ασυμπτωματικών φορέων με σκοπό τη μείωση της διασποράς και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ πόσες φορές πρέπει να γίνεται στους μαθητές;

2 φορές την εβδομάδα θεωρείται απο τον ΕΟΔΥ ικανοποιητικός αριθμός ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα.

Οδηγίες χρήσης του test

Αφού πλύνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ανοίγουμε το test

Περιέχει 4 εξαρτήματα

Το βαμβακοφόρο στύλεο ( μπατονέτα ), το δοχείο με το ρυθμιστικό υγρό, το καπάκι που καταλήγει σε σταγονόμετρο και τη πλακέτα υποδοχής που θα διαβάσουμε τα αποτελέσματα. Πιάνουμε προσεκτικά τη μπατονέτα από το ένα άκρο με προσοχή μην ακουμπήσει αλλού και την εισάγουμε στο ένα ρουθούνι περίπου 3 εκατοστά ως το υποφερτό σημείο που δε θα νοιώσουμε πίεση και τη περιστρέφουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στο άλλο ρουθούνι. Στη συνέχεια εισάγουμε τη μπατονέτα στο σωληνάριο που περιέχει το διάλυμα και περιστρέφουμε περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε τη μπατονέτα πιέζοντας την στα τοιχώματα του σωληναρίου ώστε να πάρει το διάλυμα όλο το επίχρισμα. Τοποθετούμε το ειδικό πώμα στο σωληνάριο. Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 σταγόνες απο το σωληνάριο στην υποδοχή της πλακέτας. Περιμένουμε 5 με 15 λεπτά εως ότου εμφανιστεί κάθετη γραμμή που σημαίνει ότι έγινε το τεστ με τη σωστή διαδικασία και ειναι έγκυρο . Εμφάνιση και δεύτερης παράλληλης γραμμής έστω και άχνης καθιστά το test θετικό. Στη συνέχεια συλλέγουμε ολα τα εξαρτήματα σε σακουλάκι και τα απορρίπτουμε στον κάδο.

images 08

Σε περίπτωση θετικού test τι κάνουμε και που πρέπει να απευθυνθουμε;

Πρέπει να μπούμε στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου selftesting.gov.gr να δηλώσουμε το θετικό test. Εκεί θα επιλέξει μια δομή υγείας της περιοχής ώστε να υποβληθεί σε νεο test που αν είναι ξανά θετικό επικοινωνεί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για περαιτέρω οδηγίες

Πιστεύετε οτι τα self tests θα περιορίσει την εξάπλωση του ιού;

Είναι ο πιο εύκολος γρήγορος και αξιόπιστος τρόπος να ελέγξουμε τους φορείς χωρίς να καταργούμε τη κοινωνική δραστηριότητα επιβάλλοντας στοχευμένους περιορισμούς.

Πρέπει να γίνει επέκταση των selfs tests και σε άλλους κλάδους πλην των μαθητών;

Ήδη έχουν προστεθεί και άλλοι κλάδοι όπως λιανεμπόριο, εστίαση και σταδιακά γίνεται ενσωμάτωση και άλλων ενεργών κλάδων της οικονομικής ζωής.

Θα πρέπει να χορηγείται δωρεάν και στους υπόλοιπους πολίτες;

Ναί, αυτό είναι το πλάνο με τη χρήση των self tests να αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα μαζί με το σωστό προγραμματισμό του εμβολιασμού και τα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να βγούμε απο αυτή τη πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με τις λιγότερες απώλειες.

Ευχαριστούμε πολύ κ. Κύρκο για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μας δώσατε και πιστεύουμε ότι θα ωφελήσουν το αναγνωστικό μας κοινό.

 images 13

images 11

images 18

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 2181 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 00:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033