Πέμπτη, 28η Σεπτεμβρίου 2023  3:41 πμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 19:46

Αυτοί είναι οι πέντε πιο συχνοί λόγοι που απομακρύνεται ένα ζευγάρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πόσο ζευγάρι είστε με τον σύντροφό σου;

Ένα από τα συχνότερα φαινόμενα της εποχής μας είναι η αποξένωση στις σχέσεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως ο ένας κατηγορεί τον άλλο, περιμένει από τον άλλο, βλέπει τα λάθη του άλλου. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πρόβλημα στη σχέση δεν μιλάμε για κάποιον που ευθύνεται αλλά για συνυπευθυνότητα και από τις δύο πλευρές.

Τί μπορεί να έφταιξε;

Έλλειψη φροντίδας.

Όλες οι σχέσεις χρειάζονται φροντίδα για να προχωρούν και να αναζωπυρώνονται. Κανείς δεν είναι δεδομένος για κανέναν.

Έλλειψη επικοινωνίας.

Δεν αρκεί μόνο να μιλάς για κάτι που σε απασχολεί. Χρειάζεται να μπορείς να ακούσεις και αυτό που σου λέει ο άλλος, που χρειάζεται, που έχει ανάγκη, που του λείπει. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Δύο άνθρωποι που σχετίζονται είναι δύο διαφορετικά συστήματα, διαφορετικά βιώματα, αντιλήψεις, αξίες, εμπειρίες. Αυτό είναι αναγκαίο να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τον άλλο.

Δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ειδικά αυτήν την εποχή καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να δεχτούμε μία καινούρια κατάσταση. Αυτό μπορεί να φέρει απομόνωση και στενοχώρια, όμως η επαφή και το μοίρασμα με τον άνθρωπό μας βοηθάει στη διαχείριση των δυσκολιών.

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Ανοιχτοί λογαριασμοί μέσα στη σχέση από διαφωνίες που δεν λύθηκαν, παράπονα που δεν ειπώθηκαν είτε με το φόβο της σύγκρουσης είτε γιατί πολλές φορές κάνουμε σενάρια, δίνουμε τη δική μας ερμηνεία και θεωρούμε δεδομένη την αντίδραση του συντρόφου μας. Όλα αυτά λειτουργούν συσσωρευτικά μέσα στη σχέση και δημιουργούν απομάκρυνση. Η σύγκρουση είναι βασικό συστατικό της σχέσης αρκεί να είναι εποικοδομητική και να μην παραβιάζονται οι πεποιθήσεις και η αντιλήψεις του άλλου. Δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε κοινό συμπέρασμα.

Σεξουαλική αποξένωση.

Θα μπορούσε να είναι παραίτηση, κούραση, θυμός, απομυθοποίηση και ό,τι άλλο, που θα οδηγήσει ένα ζευγάρι σε διαφορετικά κρεβάτια ή στο ίδιο κρεβάτι χωρίς σωματική επαφή. Η σεξουαλική αποχή πολλές φορές έρχεται ως τιμωρία, αντίδραση, θυμός, κούραση… Σταδιακά ωστόσο θα οδηγήσει το ζευγάρι στην αποξένωση.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι δύο αποξενωμένοι σύντροφοι είναι δύο σύντροφοι ουσιαστικά χωρισμένοι. Καλό είναι να δεχτεί και να αναγνωρίσει το ζευγάρι το πρόβλημα στη σχέση και να ζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού.

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 714 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.