Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 18:48

Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί τους νέους για να βρουν δουλειά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα νέο πρόγραμμα, που έρχεται αυτή τη φορά από τη Γερμανία , δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, από 18-27 ετών, που δεν έχουν πτυχίο, να καταρτιστούν, να μάθουν μια δουλειά χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική-αντιθέτως να αμείβονται κιόλας! Ακόμη και την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, δια ζώσης ή από…απόσταση, την επιδοτεί το γερμανικό κράτος! 

Όπως αναφέρεται στο doreandraseis.gr, «To πρόγραμμα, The Job of my life, που είναι σε εξέλιξη έχει αυτή τη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες» όπως λέει η κ. Ζηνοβία Λουιζάκη που τo εντόπισε από το 2013! Η κ.Λουιζάκη που είναι ομογενής- μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία και σήμερα ζει στο Ηράκλειο- από ενδιαφέρον έψαξε όλα τα προγράμματα και καθώς η ίδια προετοιμάζει γιατρούς που θέλουν να πάνε στη Γερμανία έβγαλε…λαβράκι!

«Συχνά μέσα από συζητήσεις, εντονότερα τον τελευταίο καιρό, έχω γίνει δέκτης ενός άσχημου κλίματος που αντανακλά την πολυδιάστατη κρίση της σημερινής εποχής. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κι εγώ κάτι για να βοηθήσω τους νέους της χώρας μου. Μετά από προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα αυτό το πρόγραμμα, το οποίο πιστεύω ότι ανοίγει νέες προοπτικές για τους νέους και ανέργους της Ελλάδας» τονίζει η κ.Λουιζάκη που υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα και για τους ίδιους τους Γερμανούς.

Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία κάνει μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη νεανική ανεργία στην E.E. Στη Γερμανία η εκμάθηση του επαγγέλματος δεν γίνεται αποκλειστικά σε μία σχολή, αλλά μαθαίνοντας μία τέχνη υπάρχει και πρακτική άσκηση και θεωρητικό μέρος. Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί τα μαθήματα γλώσσας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπαίδευση στη Γερμανία είναι B1 μετρια γνώση της γερμανικής γλώσσας, γι’ αυτό προηγούνται ταχύρυθμα μαθήματα διάρκειας περίπου έξι μηνών.

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο 2016 μέσω «ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία «Skype». Μέσα σε 6 μήνες οι εκπαιδευόμενοι θα φθάσουν στο επίπεδο Β1 αναφέρει. Και συνεχίζει: «Από τον Ιανουάριο του 2014 παρέχουμε μαθήματα μέσω διαδικτύου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε όσους δε μπορούν για τον οποιονδήποτε λόγο να έρθουν στο χώρο μας, να μάθουν Γερμανικά.»

Τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι:

-Μόνο ζωντανό μάθημα.
-Βιντεοσκοπημένα μαθήματα και παρουσιάσεις τύπου PowerPoint δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά ποιοτικά μας πρότυπα.
-Μάθημα με χρήση βιβλίων, όπως στην τάξη.
-Μάθημα τύπου «ιδιαίτερο» ούτως ώστε ο χρονικός προγραμματισμός και η ευελιξία προσαρμογής του αντικειμένου του μαθήματος να συμβαδίζει με την πρωταρχική ανάγκη μαθήματος «κομμένου και ραμμένου» στις απαιτήσεις του μαθητή.
-Μάθημα και σε τμήμα.

Ο σύνδεσμος

Για το πρόγραμμα αυτό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος.Μέσω πολύχρονων προσπαθειών, δράσεων και πρωτοβουλιών, ο Σύνδεσμος (DHW) κατάφερε να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την ελληνική επιχειρηματικότητα στη Γερμανία, στηρίζοντας παράλληλα, νέους ανθρώπους στην προσπάθεια να κτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα.

Οι νέες μέθοδοι και τεχνολογίες απαιτούν ωστόσο εξειδικευμένη γνώση. Οι θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια θα καλύπτονται από εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση και έχει στόχο να προετοιμάσει την νέα γενιά για τις νέες εργασιακές ευκαιρίες που θα προκύψουν και να αποτελέσει έναυσμα για τον κλάδο τηςνοσηλευτικής σε οίκους ευγηρίας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα τύχουν υποστήριξης από τη Γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MOBIPRO EU, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γλωσσική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς πρόβλημα την επαγγελματική τους κατάρτιση. Τον Μάϊο του 2016, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια πρακτική τεσσάρων εβδομάδων στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του νοσηλευτή γηροκομείου εν δράση, στον φορέα/ίδρυμα που θα τους προσλάβει.

Οι συμμετέχοντες θα αμείβονται καθ’ όλη την περίοδο των σπουδών τους και της πρακτικής άσκησης με το ποσό των 818€ τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους. Τα έξοδα ταξιδιού για την πρακτική καθώς και ένα ταξίδι στην χώρα προέλευσης ανά έτος θα καλυφθούν επίσης από το πρόγραμμα.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την κ.Λουιζάκη.

Tel: +302810263739
Tel: +302813010751 Mobil:+306976307990
Email: ­Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/mobiprogreece/?pnref=story
www.dhwv.de
Tel: +306931234700
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

πηγή: http://agriniovoice.

Διαβάστηκε 2218 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 18:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία