Σάββατο, 23η Ιανουαρίου 2021  10:41 πμ

 

SITE DESCRIPTION

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 18:50

Σε εξέλιξη η πρώτη περίοδος πιστοποίησης του μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ στη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Αποφοίτων των Φάσεων A΄, Β΄, Γ’ και των Πιλοτικών Τάξεων του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας” των ΕΠΑ.Λ., στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας. Η ανακοίνωση:

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται από την Δευτέρα 6-7-2020 και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι και την Τρίτη 14-7-2020 το προαιρετικό -ωστόσο πολύ χρήσιμο με βάση τα αποτελέσματα από την περσινή εμπειρία και όπως αποδεικνύεται ελκυστικό για αποφοίτους και εκπαιδευτικούς- Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (Π.Π.Π) Αποφοίτων της 1ης φετινής περιόδου, για τις ειδικότητες «Αισθητικής Τέχνης», «Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων», «Βοηθός Νοσηλευτή», «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», «Γραφικών Τεχνών», «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής», «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής», «Τεχνικός Οχημάτων», «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής», «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» σε Πανελλαδική κλίμακα.

Η επιτυχής πιστοποίηση των αποφοίτων στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν από τον ΕΟΠΠΕΠ το προσεχές φθινόπωρο, παρέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και εναρμονισμένο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για την 1η περίοδο του Π.Π.Π. οι συμμετοχές των αποφοίτων ανήλθαν σε 94, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 16 Τμήματα με 24 εκπαιδευτικούς στις εξής ειδικότητες: ΒΟΗΘΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

Για την τρέχουσα 1η περίοδο, το ποσοστό των αποφοίτων ανά ειδικότητα αποτυπώνεται στο ακόλουθο γράφημα και ο αριθμός των αποφοίτων ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον πίνακα που ακολουθεί. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στις ειδικότητες του Τεχνικού Οχημάτων και του Βοηθού Νοσηλευτή (αθροιστικά 84%) και η πολυπληθέστερη περιφερειακή ενότητα είναι της Αχαΐας με 42 συμμετοχές. Η 2η Περίοδος του Π.Π.Π θα υλοποιηθεί από 7-9-2020 έως Τρίτη 15-9-2020 για τις υπόλοιπες ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και σύμφωνα με τον τρέχοντα αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για την 1η και 2η περίοδο του Π.Π.Π. παρατηρείται σχεδόν διπλάσια συμμετοχή σε σχέση με το προηγούμενο Π.Π.Π.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εύχεται στους αποφοίτους οι προσπάθειές τους να ευοδωθούν και στηρίζει εμπράκτως την όλη προσπάθεια, αποφοίτων, εκπαιδευτικών, εποπτών και υπευθύνων Μαθητείας, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε οργανωτικό και παιδαγωγικό πλαίσιο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 677 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα