Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:17 πμ
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 11:15

Πώς να σπάσεις τη γκίνια στο πόκερ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είτε πρόκειται για ένα μεμονωμένο κακό παιχνίδι στο πόκερ είτε για μια μεγάλη περίοδο άσχημων αποτελεσμάτων, η ύπαρξη γκίνιας στο πόκερ οδηγεί πάντα στην αμφισβήτηση της στρατηγικής που εφαρμόζετε. Η κακή τύχη στο πόκερ και γενικότερα στα τυχερά παιχνίδια σίγουρα επηρεάζουν τόσο την ψυχολογία όσο και το budget σας. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να λάβει τέλος η περίοδος γκίνιας το συντομότερο δυνατό.

Το βασικό ερώτημα είναι πώς να διατηρήσετε την αυτοπεποίθηση σας σε υψηλά επίπεδα όταν η οι αποτυχίες στο πόκερ είναι διαδοχικές. Στο συγκεκριμένο άρθρο σας παρουσιάζουμε τρεις ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε να σπάσετε τη γκίνια στο πόκερ!

  • Αυξήστε το χρόνο της μελέτης

Σε μία κακή περίοδο παιχνιδιού, ο εγκέφαλος αρχίζει να οδηγεί σε αλλεπάλληλες λανθασμένες αποφάσεις. Αυτό που καταρχάς χρειάζεται να κάνετε εκείνη τη στιγμή είναι να σταματήσετε να παίζετε έτσι ώστε να μη θέσετε σε περαιτέρω ρίσκο τον προϋπολογισμό σας. Η μελέτη του παιχνιδιού είναι η καταλληλότερη λύση, καθώς επαναφέρει τη λειτουργία του εγκεφάλου σε λογική βάση και όχι σε συναισθηματική. 

Μελετώντας, βελτιώνετε συνεχώς τη στρατηγική που εφαρμόζετε και ανακτάτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Με τον τρόπο αυτό επέρχεται και η βελτίωση του παιχνιδιού σας γενικότερα και αυξάνετε κατακόρυφα τις πιθανότητες να βγείτε από την περίοδο της κρίσης. Οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στη μελέτη και προτιμούν να συνεχίζουν το παιχνίδι τους στοχεύοντας στο να «ρεφάρουν». Σε μια περίοδο γεμάτη γκίνια όμως, τίποτα δεν είναι πιο ευεργετικό από την υπομονετική μελέτη του αγαπημένου παιχνιδιού! 

Μια καλή εναλλακτική λύση είναι να μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας με τα online  forums που υπάρχουν διαθέσιμα. Θα μπορέσετε να θέσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν και να πάρετε απαντήσεις από έμπειρους παίκτες, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει τη βελτίωση της κατάστασης.

Το βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι πως σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας γενικότερα πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις στηριζόμενοι στη λογική και όχι στα συναισθήματα. Αυτό είναι κάτι που βρίσκει εφαρμογή και στο πόκερ και ο καλύτερος τρόπος για να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι μέσω της σωστής μελέτης.

  • Διώξτε το φόβο

Ο φόβος είναι πάντα κακός σύμβουλος και όταν πρόκειται για το πόκερ, ακόμη χειρότερος. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να μην αφήσετε το φόβο να επηρεάσει το παιχνίδι σας και συγκεκριμένα τη στρατηγική που εφαρμόζετε σε αυτό.

Υπάρχει ένα τρίπτυχο που εκφράζει τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στις αντιξοότητες που προκύπτουν:

Fight: Δηλαδή καταπολέμηση της κατάστασης. Μεταφέροντας την αντιμετώπιση αυτή στο πόκερ, αναφερόμαστε στο επιθετικό παιχνίδι.

Flight: Με την έννοια της φυγής. Η πρόταση αυτή όταν συνδέεται με το πόκερ εννοεί το να εγκαταλείψετε τελείως το παιχνίδι για ένα διάστημα.

 Freeze: Δηλαδή πάγωμα, που στον κόσμο που πόκερ ερμηνεύεται με συντηρητικό παιχνίδι που περιορίζει το ρίσκο.

Τις περισσότερες φορές, οι παίκτες του πόκερ που διανύουν μια άσχημη περίοδο κάνουν χρήση της τελευταίας πρότασης, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το ρίσκο και συνεπώς να περιορίσουν τις πιθανές απώλειες. Αρχικά η επιλογή αυτή λειτουργεί σαν συναισθηματική προστασία και φαίνεται ιδιαίτερα ασφαλής καθώς ισοδυναμεί με μικρότερη πιθανότητα να χάσετε και πάλι. Αυτό που τελικά συμβαίνει όμως, είναι λόγω της μεγάλης επιφυλακτικότητας να στερούνται μεγάλες ευκαιρίες να σημειώσουν σημαντικά κέρδη.

Το συμπέρασμα είναι πως ακόμα και σε άσχημες περιόδους στο πόκερ, δε χρειάζεται να αλλάζετε ριζικά το στυλ παιχνιδιού σας. Παραμείνετε στο πλαίσιο των λογικών αποφάσεων και όχι των συναισθηματικών και θα δείτε πως μακροπρόθεσμα όλα θα λειτουργήσουν υπέρ σας.

  • Κάθε παιχνίδι είναι μια νέα αρχή

Η συμβουλή αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά με την ψυχολογία. Ακόμα κι αν αποτύχατε στα πέντε τελευταία παιχνίδια, μην απελπίζεστε και μη σκέφτεστε ότι και το επόμενο σας παιχνίδι θα έχει την ίδια κατάληξη. Με τέτοια αρνητική πεποίθηση, είναι σαφώς προτιμότερο να μην επιχειρήσετε να παίξετε γιατί ο γενικός αρνητισμός θα επιδράσει σε βάρος σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε το επόμενο παιχνίδι σαν μια νέα αρχή και να πιστέψετε στην στρατηγική που θα εφαρμόσετε. Παραμερίστε τον φόβο και το άγχος και να θυμάστε πως οι προηγούμενες επιδόσεις σας μπορούν να σας επηρεάσουν αρνητικά μόνο αν εσείς οι ίδιοι επιτρέψετε κάτι τέτοιο.

Ενημερώσου για τα τα καλύτερα νομιμα καζινο στο Nomimacasino.gr!

Διαβάστηκε 1710 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News