Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  5:20 μμ
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 07:23

Μετράει δυνάμεις με Τουρκία η Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυνατό φιλικό για την Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Euro 2020.

Σε ρυθμούς προκριματικών Euro 2020 κινείται η Εθνική ομάδα, καθώς μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων, σειρά έχει η προετοιμασία των εθνικό επίπεδο και φυσικά οι επίσημοι αγώνες.

Η ελληνική ομάδα, μετά τα δύο πρώτα εκτός έδρας ματς, κόντρα σε Λιχτενστάιν και Βοσνία, έχει πλέον το άγχος και την πίεση στη δική της πλευρά. Συγκεκριμένα, στο νέο ξεκίνημα με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, αντιμετώπισε εκτός έδρας το Λιχτενστάιν επικρατώντας με άνεση 2-0, με το σκορ να μπορούσε να είναι και ακόμα μεγαλύτερο.

Από εκεί και πέρα, την επόμενη αγωνιστική, είχε την πραγματικά πολύ δύσκολη αποστολή στη Ζένιτσα, κόντρα στην πολύ ποιοτική Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, που η Εθνική έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 μέσα σε μία πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Ωστόσο, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη δεν παράτησαν το παιχνίδι και χάρη στα γκολ των Φορτούνη με πέναλτι και του Κολοβού, πήρε τον βαθμό (2-2), έχοντας γράψει θετικό πρόσημο στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών.

Σούπερ φιλικό εν όψει… Ιταλίας

Το αποψινό ματς στην Τουρκία (21:00) στην Αττάλεια είναι επί της ουσίας μία πρόβα τζενεράλε για το πολύ μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην τρομερά ποιοτική Ιταλία. Παρά το γεγονός ότι το ματς είναι φιλικό, η λογική του Άγγελου Αναστασιάδη και των παικτών του είναι ότι πρόκειται για μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα επίσημου αγώνα.

Η ιστοσελίδα του stoiximan έχει αρκετές επιλογές για στοίχημα για το συγκεκριμένο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει του φιλικού, αλλά και των επίσημων αγώνων, η Ελλάδα έκανε μίνι-προετοιμασία στην Ολλανδία, αφού υπήρχε και μεγάλο κενό από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων, μέχρι τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Οι παίκτες που πήγαν στην Ολλανδία με την Εθνική είναι οι: Μάνταλος, Μπάρκας, Μπακασέτας, Πέλκας, Πασχαλάκης, Κουρμπέλης, Βαλεριάνος, Ντουρμισάι, Κώτσιρας, Σιώπης, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Κουλούρης. Μαυρίας, Κολοβός, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Βλαχοδήμος και Ζέκα.

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Δώνης, αφού είχαν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.

Τι έχει κάνει η Ιταλία;

Αυτό το περίφημο ματς κόντρα στην Ιταλία είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ στις 21:45.

Οι «ατζούρι» είναι σε φάση ανοικοδόμησης, μετά το κάζο που υπέστη, με την αποτυχία της να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Αυτός που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα μέρα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας είναι πολύπειρος τεχνικός, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η διαδικασία του Nations League βοήθησε τον ίδιο και την ομάδα του ώστε να μπει ομαλά στην επόμενη μέρα, έχοντας τη δυνατότητα να δοκιμάσει πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και σχήματα, ώστε να καταλήξει στις βασικές αρχές του συνόλου του.

Στον όμιλό της, είχε να αντιμετωπίσει τις Πορτογαλία και Πολωνία και τελικά τερμάτισε στη 2η θέση, με 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με τους Ίβηρες να τερματίζουν πρώτοι με 8 βαθμούς.

Στα απολύτως ουσιαστικά παιχνίδια της όμως, δηλαδή αυτά για τα προκριματικά του Euro στον όμιλο της Εθνικής, η Ιταλία έχει κάνει το 2/2, εκμεταλλευόμενη τα εύκολα ματς που είχε στην έδρα της, καθώς επικράτησε 2-0 της Φινλανδίας και 6-0 του Λιχτενστάιν.

Τα πραγματικά πολύ σοβαρά συμπεράσματα για την ίδια θα προκύψουν στο ματς με την Ελλάδα.

Διαβάστηκε 599 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News