Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  5:19 μμ
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 17:46

Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο-Λύκειο Γαβαλούς: Τα αιτήματα των μαθητών- ζητούν συμπαράσταση στον αγώνα (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Μακρυνείας γενικότερα με την συρρίκνωση της σχολικής μονάδας του Γυμνασίου και του Λυκείου της Γαβαλούς.

Προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου κατατέθηκε σχετικό ψήφισμα για το ζήτημα του σχολείου. Το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσαν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ζητώντας να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Παρότι στο Γυμνάσιο υπάρχει μαθητής με πρόβλημα όρασης, με διαγνώσεις από το ΚΕΔΑΣΥ και ικανός αριθμός μαθητών που επιβάλλει τον χωρισμό των τμημάτων σε δύο ανά τάξη αυτά παραμένουν ενιαία, δυσκολεύοντας έτσι την μαθησιακή διαδικασία.

Στο ΓΕΛ Γαβαλούς έχει καταργηθεί το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών. Στην κατεύθυνση φοιτούσαν τρεις μαθητές, ο ένας εκ των οποίων άλλαξε σχολείο και αναγκάζεται να κάνει πλέον ταξίδι 2,5 ωρών από και προς το νέο του σχολείο.

Οι δύο άλλοι μαθητές αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχολείο. Ο ένας εξ αυτών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η παραμονή του στο ΓΕΛ Γαβαλούς κρίνεται απαραίτητη.

Οι κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα έντονες, με την στήριξη και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Πλέον, είναι ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουν ώστε να πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, σήμερα 30/9, με το σχολείο να τελεί υπό κατάληψη ανήρτησαν και τα αιτήματά τους στην πύλη του σχολείου.

katalipsi (2)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 62 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News