Στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σήμερα (Tετάρτη 19 Μαρτίου 2025) η παράσταση ΕΡΙΝΥΕΣ από τη Σχολική Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης»
Στο πλαίσιο του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου η ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ της Σχολικής Θεατρικής Ομάδας «Εξ αμάξης» παρουσιάζει σήμερα στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου την παράσταση «Ερινύες – Στον οίκο του Ατρέα».
Πρόκειται για θεατρική σύνθεση πέντε τραγωδιών (Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, Ηλέκτρα του Σοφοκλή και Ορέστεια του Αισχύλου).
Το έργο παρακολουθεί τη γέννηση και την εξέλιξη του εκδικητικού κύκλου μέσα στον οίκο των Ατρειδών: από τη θυσία της Ιφιγένειας, τη δολοφονία του Αγαμέμνονα, την εκδίκηση του Ορέστη και τη μητροκτονία μέχρι την αθώωσή του από το δικαστήριο της Αθηνάς.
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025
ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Ώρα έναρξης: 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης» αποτελεί σύμπραξη τεσσάρων σχολείων από τα Γρεβενά: 2ο Γενικό Λύκειο – 2ο Γυμνάσιο – 1ο Γενικό Λύκειο – 1ο Γυμνάσιο. Δραστηριοποιείται στον χώρο του μαθητικού θεάτρου εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ θεάτρου (μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στην αρχαία Μεσσήνη και στη Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στο Δίον της Κατερίνης). Από τη φετινή χρονιά η Θεατρική Ομάδα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των μαθητών/μαθητριών, λειτουργεί σε δύο τμήματα: ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ και ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. Στη ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ συμμετέχουν κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) μαθητές/μαθήτριες των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, και φέτος παρουσιάζει την παράσταση «Ερινύες – Στον οίκο του Ατρέα». Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει την Ηλέκτρα του Ευριπίδη.
Η σελίδα της Θεατρικής Ομάδας στο Facebook: https://web.facebook.com/examaxis1