Παρασκευή, 5η Ιουλίου 2024  8:22 μμ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 18:30

O Δον Κιχώτης από τις 11 Νοεμβρίου στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με διαχρονικά μηνύματα, ένα έργο του σπουδαίου  πεζογράφου συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, που συγκινεί ακόμη και σήμερα μικρούς και μεγάλους.

Ο Δον Κιχώτης είναι το έργο που επιλέχθηκε φέτος για την παιδική-εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Ο Δον Κιχώτης, ο πιστός του ακόλουθος Σάντσο και οι υπόλοιποι ήρωες του έργου από τις 11 Νοεμβρίου πρόκειται να μας ταξιδέψουν σε ιστορίες που η αδικία πολεμιέται και το καλό στο τέλος νικά.

Το agriniotv.gr βρέθηκε σε μία από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την παράσταση.

«Είναι μια παράσταση που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη και μεράκι γιατί ήταν ένα έργο που όλοι είχαμε αναφορές σε αυτό. Ξεκινάμε λοιπόν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου για τα σχολεία και κάθε Κυριακή για το κοινό, στις 11 το πρωί, για γονείς και παιδιά», αναφέρει η σκηνοθέτης του έργου, Κάτια Ζαρκάδα.

«Ο Δον Κιχώτης είναι ένα όνειρο ζωής. Ψάχνει την ελπίδα, κυνηγάει την κακία, την αδικία που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ο Δον Κιχώτης θα φέρει εις πέρας όλες τις δυσκολίες. Να πολεμάτε την αδικία και την κακία μέχρι το τέλος» , λέει ο Γιώργος Γκίκας που βρίσκεται στον ρόλο του Δον Κιχώτη.

Σίμος Πετρόπουλος είναι στην παράσταση ο Σάντζο Πάντσα, ο πιστός ιπποκόμος του Δον Κιχώτη: « είναι η λογική του Δον Κιχώτη. Προσπαθώ να μπω λίγο μέσα στον κόσμο του και να καταλάβω πόσο δύναμη θέλει για να πετύχεις τα όνειρά σου και πόσο κόντρα πρέπει να πας σε όλους για να τα πετύχεις», αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος για τον ρόλο του.

Τον ρόλο του μουσικού , που είναι ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε καταστάσεις και δρώμενα, κρατά ο Γιώργος Αθανασόπουλος. Ο ίδιος έχει γράψει την πρωτότυπη μουσική και τους στίχους η Δώρα Τριανταφύλλου , βοηθός σκηνοθέτη.

Χρήστος Καρτέρης, βρίσκεται στον ρόλο του οικονόμου του Δον Κιχώτη, που έχει κουραστεί πια με τις περιπέτειες του και προσπαθεί να τον επαναφέρει στη πραγματικότητα. «Ο Δον Κιχώτης συμβολίζει τη φαντασία των παιδιών», λέει μιλώντας στο agriniotv.gr ο Χρήστος Καρτέρης.

Η Γιούλη Μαρούση, στο έργο Στέλλα, είναι η αγαπημένη ανιψιά του Δον Κιχώτη, που τον υπεραγαπά και προσπαθεί με κάποιον τρόπο να τον τραβήξει πίσω στη γη.

Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων για τους μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου με μία ή δύο παραστάσεις ημερησίως, ανάλογα και με τις υποχρεώσεις του προγράμματος του θεάτρου.

AGRINIOTV

Διασκευή για το θέατρο / Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Σκηνικό: Νίκος Βελτσίστας

Κοστούμια : Ίνα Καραγεώργου

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης

Μουσική: Γιώργος Αθανασόπουλος

Στοίχοι τραγουδιών-βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Τριανταφύλλου

Παίζουν:

Γκίκας Γιώργος

Καρτέρης Χρήστος

ΜαρούσηΓιούλη

Πετρόπουλος Σίμος

Μουσικός : Αθανασόπουλος Γιώργος

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 6 € κανονικό και 4€ παιδικό-μαθητικό.

dscn5160

dscn5162

dscn5170

dscn5174

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2116 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News