Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  3:14 πμ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 18:14

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Κάλυψη των κενών θέσεων διεκδικούν οι εργαζόμενοι (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην πανυγειονομική απεργία συμμετείχαν σήμερα και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου, πραγματοποιώντας και συγκέντρωση έξω από την νοσηλευτική μονάδα.

Οι εργαζόμενοι εκτός από τα αιτήματα που αφορούν τον κλάδο τους διεκδικούν και ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι μεγάλη η ανάγκη για την πρόσληψη γιατρών, προκειμένου η νοσηλευτική μονάδα του Μεσολογγίου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου Κώστας Καραγκούνης, η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι γεγονός. Από τις 47 οργανικές θέσεις γιατρών αυτή την στιγμή υπηρετούν μόλις 17 γιατροί.

Υπάρχουν δηλαδή 30 οργανικές θέσεις κενές. Επιπλέον και το 40% από το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που εργάζονται στο νοσοκομείο είναι επικουρικό πράγμα που σημαίνει ότι οι συμβάσεις τους θα λήξουν.

Το χειρότερο είναι ότι πολλές κλινικές δεν έχουν εφημεριακή κάλυψη για όλο το μήνα. Η Καρδιολογική κλινική 2 Σαββατοκύριακα το μήνα κλείνει και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Αγρίνιο.

Η Μαιευτική κλινική δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης Παιδιάτρου, ενώ ή μια και μοναδική Παιδίατρος στο τέλος Δεκεμβρίου συνταξιοδοτείται.

Στο Αναισθησιολογικό τμήμα, οι 10 μέρες του μήνα είναι ακάλυπτες, καθώς δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος, πράγμα που είναι επικίνδυνο. Οι Ορθοπεδικοί είναι 2 και πολλές μέρες του μήνα δεν υπάρχει εφημερεύων της ειδικότητας αυτής.

Δεν υπάρχει Οφθαλμίατρος και Νευρολόγος λίγο συνταξιοδότησης. Επίσης έχουν μείνει μόνο 3 μόνιμοι Παθολόγοι και σε λίγο η εν λόγω κλινική θα έχει σημαντικό πρόβλημα.

Εκτός όλων αυτών οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ωρομίσθιου -Επαναφορά 13 και 14 μισθού -Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης -Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

-Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Καμία υπέρβαση 48ωρου καμία μετακίνηση γιατρού με εντέλλεσθε -Ένταξη στα βαρεα και ανθυγιεινά -Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 63 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.