Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  3:17 πμ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 23:33

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε τους νέους φοιτητές με την χορωδία «Allegro» - Αύριο Παρασκευή η συναυλία με την Μαρία Παπαγεωργίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ υποδοχής των νέων φοιτητών «Welcome to UP 2024» το Αγρίνιο υποδέχθηκε τους νέους φοιτητές με την χορωδία «Allegro», ενώ για αύριο Παρασκευή στις 20.30 έχει προγραμματιστεί η συναυλία με την Μαρία Παπαγεωργίου!

Η αρχή των εκδηλώσεων υποδοχής των νέων φοιτητών έκανε η χορωδία ενηλίκων «Allegro» του Δήμου Αγρινίου που ήρθε με τα τραγούδια της να μας ταξιδέψει στον κόσμο της ποίησης!

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (17/10/24) στην πλατεία Δημοκρατίας μαγεύτηκαν από την μελωδία της χορωδίας την οποία καταχειροκρότησαν, όπως επίσης καταχειροκρότησαν και την υπεύθυνη της χορωδίας, την μουσικό Αλέκα Μπούκουρα.

Το φεστιβάλ (που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας) έχει ως στόχο να υποδεχθεί και να εντάξει τους νέους φοιτητές στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα προάγει τη συνεργασία μεταξύ φορέων της πόλης με το Πανεπιστήμιο, αλλά και με τους φοιτητές, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει και το να αναδείξει τον φιλόξενο χαρακτήρα του Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, αύριο (18/10/24) και μεθαύριο 19/10/24) σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να προσφέρουν στους νέους φοιτητές την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, τους ανθρώπους του και τις δυνατότητες που παρέχονται στην περιοχή.
Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αλληλεπίδρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, με σκοπό να δημιουργηθεί μια θετική και υποστηρικτική ατμόσφαιρα που θα ενισχύσει τη σχέση των φοιτητών με την πόλη και τους πολίτες της.

Η γιορτή όμως της υποδοχής δεν σταματά εδώ! Την Παρασκευή 18/10/24 στην πλατεία Δημοκρατίας (στις 20.30) έχει προγραμματιστεί συναυλία με την Μαρία Παπαγεωργίου!

Το Σάββατο 19/10/24 από τις 10:00 έως και τις 14.00 και από τις 17.30 μέχρι και τις 21:30 θα διεξαχθεί το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Γεύσεις Γης & Θάλασσας Αιτωλοακαρνανίας» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και το ΙΕΚ ΣΑΕΚ «Τομή» Αγρινίου. H εκδήλωση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στην παλαιά δημοτική αγορά του Αγρινίου (στην πλατεία Δημάδη).

Το πρόγραμμα υποδοχής των νέων φοιτητών περιλαμβάνει επίσης οργανωμένη ξενάγηση των φοιτητών εντός της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, από την «Δρω» - κίνηση πολιτών Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης, μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου την Παρασκευή 18/10 και το Σάββατο 19/10/24 θα βρίσκονται στην είσοδο του Δημαρχείου, προκειμένου να υποδέχονται και να ενημερώνουν τους φοιτητές (από τις 10:00 πμ έως 13:00), ενώ παράλληλα, τα καταστήματα - μέλη του Συλλόγου Εστίασης Αγρινίου θα συμμετάσχουν στην υποδοχή των φοιτητών παρέχοντας ειδικές τιμές και εκπτώσεις!

Παρεβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Μπόκα και Βασίλης Φωτάκης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.